2019,  Bogota,  Chronisch ziek,  Colombia

Bogota Bootcamp 2

Tijdens deel 1 gebruikte ik eens als titel ‘Bogota Bootcamp’. Ik wilde met iets nieuws komen maar ik vind deze titel nog steeds prachtig eer doen aan wat hier gebeurd. Eigenlijk is het programma wat minder intensief dan tijdens deel 1 maar het heeft met zoveel tijd en energie gekost om een beetje terug te komen dat ik waarschijnlijk tijdens deel 1 nog ietsje sterker aankwam hier. Ik wilde het alleen niet verder uitstellen omdat ik toch wel wist dat ik (deels) terug zou vallen. Dan doe ik dat liever nu dan volgend jaar.

Maandag was het gesprek met de twee artsen. Wat ik al bijzonder vond was dat het rooster nog niet vooraf bepaald was. Goed natuurlijk dat ze me eerst wilden zien maar ergens riep het ook wel wat vragen op. Na 12 jaar medische wereld kan ik enigszins aanvoelen wat er boven mijn hoofd hangt. Dus toen de arts mijn bloeduitslagen zag en zei er niks van te begrijpen zag ik ook hier in dit land, in deze kliniek, vraagtekens rondom mijn casus verschijnen. Na het bijna hoorbaar gekraak van hersenen kwam hij met een plan. Hij wilde gaan proberen mij zoveel mogelijk energie terug te geven. Dat zou de focus van deze twee weken worden. Dat betekende een iets andere soort detox en hij wilde zelfs gaan proberen zelf een medicijn samen te stellen wat op energie gericht is. ‘Do it yourself 2.0’. Wat dit precies is weet ik nog niet.

Het klonk positief. Direct daarna begonnen met mijn eerste infuus. Ook werd er bloed geprikt om te kijken wat er veranderd was sinds begin oktober. Het was een kort gesprek dus misschien had ik me die vraagtekens ingebeeld.
De infusen van afgelopen week vielen op zich mee. Waar ik al gefocust was op misselijkheid bleef dat bijna helemaal uit. Ik heb normaal kunnen eten alleen gaf deze Detox niet meer dan 3 uur slaap per nacht en veel pijn. Tsja, het moet ook niet te voorspelbaar worden natuurlijk. Ook stond er voor deze week 4x Space Mountain op het programma. De laatste van deze week heb ik niet gered. Ik was kapot… Je wil doorzetten maar het lukte niet meer. In de middag nog wel het laatste detox infuus genomen.

Het doorzetten moest ik even opnieuw uitvinden dit weekend want afgelopen woensdag werden de vraagtekens die ik op maandag dacht te zien bevestigd. De arts kwam even praten en zei dat de uitslagen van Groningen nog steeds klopten en ik een schildklierafwijking heb. Hier moet ik op Curaçao naar laten kijken. Hij zei: ‘You are my worst nightmare. We love you but your health… My worst nightmare.’
Een nieuw probleem ontwikkelen tijdens een stamcelbehandeling kan hij niet rijmen. Dat mijn energie achterblijft ook niet. Nou zou dit eventueel kunnen samenspelen met mijn schildklier maar dat is niet zeker. Daar zit je dan met een druppelend infuus detox. Ik kan mijn lijf al jaren niet meer rijmen en daar heb ik hem voor gewaarschuwd toen ik hem ontmoette op Curaçao. Helaas zag ik aan hem dat hij me gelijk moest geven…

Oké dat wil natuurlijk niet zeggen dat alles voor niks is geweest. Nog niet tenminste. Morgen krijg ik opnieuw stamcellen terug geplaatst zowel via infuus als injecties. Dit doen ze opnieuw heel lief onder een roesje. Ik vind dat op sommige plekken waar ze de vorige keer geïnjecteerd hebben de pijn wel wat minder is geworden. Laat ik dit meteen even afkloppen, ahum. Ik hoop dat dat door deel 2 in ieder geval zo mag blijven of nog beter mag worden. Ik heb besloten de rest in het midden te laten hangen. Ik verwacht nog wel een stukje minder dan voor bovenstaande uitspraken. Toch hoop ik dat die stamcellen nog gaan bedenken wat goeie dingen te gaan doen.

Dat oppakken van nieuwe moed is niet het makkelijkste klusje als je energie laag is en je veel pijn hebt. Een aantal (lange) tremor aanvallen ook gehad helaas. Ik was afgelopen dagen dus zeker niet de leukste gok ik. Gelukkig had ik dit weekend beide dagen vrij. Die gaven me gelukkig wat extra slaap. Ik geniet nu nog even van mijn laatste hapje & drankje voordat ik nuchter moet blijven. Dan is er morgen weer een nieuwe week en ik ga proberen er het beste van te maken & hopen.

Liefs, Tineke

*Ik loop onwijs achter op What’s app en andere kanalen maar ik lees wel alles. Opnieuw onwijs bedankt voor jullie support. Doet me goed en helpt me ook deel 2 af te maken! Oh en vergeef me de eventuele spelfouten vandaag. Te weinig energie om het goed na te kijken. 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *