Over mij

Wie ben ik?
Ik ben Tineke, geboren in april 1990 in Leeuwarden, Friesland. Heb een liefde voor schrijven, omgang met mensen, dieren, interesse in gezondheidszorg en digitalisering (smartphones, apps etc.). Als ik genoeg energie heb houd ik van lekker van koken, reizen, familie, leuke dingen ondernemen met vrienden. Ik probeer op de momenten dat het goed gaat zoveel mogelijk te genieten van het leven.

Wat heb ik?
Sinds augustus 2007 ben ik chronisch ziek. Ik heb het Syndroom van Sjögren en als onderdeel daarvan de bloedziekte ITP. Het syndroom van Sjögren is een vorm van reuma die ook wel een systeemziekte genoemd wordt. Dit omdat de ziekte zich tegen je eigen lichaam keert en dus op bijna alle plaatsen in je lijf schade aan kan richten. Bij ITP breekt je lichaam je bloedplaatjes af. Er ontstaat een ernstig verminderde bloedstolling, waardoor je een vergrote kans hebt op (ernstige) bloedingen. Zowel ITP als Sjögren zijn niet te genezen. Ik krijg medicijnen om de symptomen zo goed mogelijk te bestrijden. Dit zijn voornamelijk sterke pijnstillers. Daarnaast nog een paar medicijnen die de ziekte enigszins zouden moeten remmen. Door deze situatie heb ik mijn HBO opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening op moeten geven en ben ik 100% arbeidsongeschikt verklaard.

Emigreren voor betere kwaliteit van leven.
Mensen die mij goed kennen weten hoeveel impact deze ziekte op mijn dagelijks leven heeft. Wat ik allemaal gedaan heb om me beter te voelen, dat niks geholpen heeft en dat er geen nieuwe opties meer zijn. Een vakantie op Curaçao in het najaar van 2016 en voorjaar 2017 deed me zo enorm goed. Zou dit dan mijn uitkomst zijn?
Ik kan hier weer proeven van het leven en eraan meedoen. Iets heel normaals voor ieder ander maar voor mij een wereld die open gaat. Een wereld waarvan ik verwachtte dat die voor mij nooit meer zou bestaan.
* Sinds 31 augustus 2017 ben ik op Curaçao gaan wonen.

Waarom deze blog?
Ik heb deze weblog al zo lang ik gediagnosticeerd ben. Het thema verschuift naarmate de tijd verschuift maar centraal staat nog steeds het delen van hoe het is om door het leven te gaan met een ziekte die je constant op de hielen zit. Ik wil mensen graag mee laten kijken in het leven van iemand die in een heel andere situatie zit dan de gemiddelde gezonde jonge vrouw. Laten begrijpen dat niet iedereen hetzelfde is en/of dezelfde keuzes maakt. Mijn leven met een ziekte is de rode draad van deze blog. De thema’s die spelen zijn wisselend.

Ik vind het leuk dat je een kijkje komt nemen. Mocht je op de hoogte willen blijven van de nieuwste blogs schrijf je dan hier rechts even in voor de updates hiervan.

Liefs, Tineke