Over mij

Wie ben ik?

Hi, ik ben Tineke. Ik ben 32 en geboren in Leeuwarden. Sinds mijn 17e heb ik de diagnose Syndroom van Sjögren. Slechts 5% van de patiënten ontwikkeld ook de bloedziekte ITP ernaast. Dit maakt mij één van de (naar schatting) minder dan 20 personen ter wereld met deze vorm van Sjögren.

Wat is het Syndroom van Sjögren + ITP?
Sjögren is een systeemziekte die je eigen lijf als de vijand ziet. Dit betekend deze ziekte overal in het lichaam problemen kan veroorzaken. Zoals vermoeidheid, pijn, ontstekingen van spieren en gewrichten, zenuwbeschadiging, droge slijmvliezen. Ook je organen en bloedcellen kunnen betrokken raken.
In mijn geval werden ook mijn bloedplaatjes afgebroken (ITP) waardoor ik nauwelijks eigen bloedstolling had. Dit  betekend dat heel voorzichtig moet zijn. Er kunnen spontaan inwendige bloedingen ontstaan maar ook een val of klein ongelukje kan ineens heel gevaarlijk zijn. Zowel Sjögren als ITP zijn niet te genezen.

We hebben geen controle over het leven, alleen over de keuzes die we maken. 
Er is veel gebeurd in sinds mijn diagnose in 2007. Ik leerde 3x opnieuw lopen, verbleef 6 weken in de hoofdstad van Colombia voor stamceltherapie en emigreerde zelfs naar Curaçao in de hoop op een positief effect voor mijn gezondheid. Én dat is nog maar het topje van de ijsberg.
Ik leerde het leven van een hele andere kant bekijken. Ik creëerde een enorme liefde voor schrijven en voor de kleine gouden momenten in het leven. Zoals het eerste kopje koffie van de dag of de zonsondergang. Ik realiseer me heel erg dat vandaag ons gelukkig gegeven is maar morgen heeft niemand ons beloofd. Geniet daarom van élk moment wat je gegeven is. Het leven kan er namelijk in een oogwenk totaal anders uitzien. Wees dankbaar voor elke dag en haal alles uit het leven wat erin zit! We hebben namelijk geen controle over het leven. Alleen maar over de keuzes die we maken in het leven wat ons gegeven is.

Waarom deze blog? 
Op deze blog schrijf ik graag verhalen over mijn/het leven in de hoop mensen te mogen inspireren of aan het denken te zetten. Als je enthousiast geworden bent kan je je hiernaast inschrijven voor de mailinglijst dan ontvang je direct een melding als er een nieuwe blog verschijnt. Ook ben ik te volgen op Facebook & Instagram.

Veel leesplezier,

Liefs, Tineke