Over mij

Wie ben ik?
Ik ben Tineke, geboren in april 1990 te Leeuwarden, Friesland. Heb een liefde voor schrijven, omgang met mensen, dieren, interesse in gezondheidszorg, talen en digitalisering (smartphones, apps etc.). Als ik genoeg energie heb houd ik van lekker van koken, reizen, leuke dingen ondernemen met familie en vrienden. Ik probeer op de momenten dat het goed gaat zoveel mogelijk te genieten van het leven.

Wat maakt mij anders?
Sinds augustus 2007 ben ik gediagnosticeerd met een chronische ziekte. Ik heb het Syndroom van Sjögren en als onderdeel daarvan de bloedziekte ITP. Het Syndroom van Sjögren is een vorm van reuma die ook wel een systeemziekte genoemd wordt. Dit omdat de ziekte zich tegen je eigen lichaam keert en dus op bijna alle plaatsen in je lijf schade aan kan richten. Bij ITP breekt je lichaam je bloedplaatjes af. Er ontstaat een ernstig verminderde bloedstolling, waardoor je een vergrote kans hebt op (ernstige) bloedingen. Zowel ITP als Sjögren zijn niet te genezen. Ik krijg medicijnen om de symptomen ervan zo goed mogelijk te bestrijden. Dit zijn voornamelijk sterke pijnstillers en ontstekingsremmers. Daarnaast nog een medicijn die de ziekte enigszins zouden moeten remmen. Door deze situatie heb ik mijn HBO opleiding Social Work op moeten geven en ben ik 100% arbeidsongeschikt verklaard in 2009.

Waarom deze blog?
Ik heb deze weblog al zo lang ik gediagnosticeerd ben. De rode draad voor mij is altijd: Hoe het is om door het leven te gaan met een ziekte die je constant op de hielen zit. Ik wil mensen graag mee laten kijken in het leven van iemand die in een heel andere situatie zit dan de gemiddeld jong persoon. Het laten begrijpen dat niet iedereen hetzelfde is en/of dezelfde keuzes kán maken. Terwijl ik in mijn hoofd globaal gezien hetzelfde wil als ieder ander persoon van mijn leeftijd.

Ik vind het leuk dat je een kijkje komt nemen en mee wilt lezen. Mocht je op de hoogte willen blijven van de nieuwste blogs schrijf je dan hier rechts even in voor de mailinglijst. Dan krijg je automatisch een mailtje al ik een nieuwe blog schrijf.
Heb je een opmerking of wil je iets vragen? Neem dan even contact met me op via het contactformulier op de pagina ‘Contact’.

Liefs,
Tineke