2019,  Bogota,  Colombia

Bogotá Bubble

We’ve got a date: 21 juli wordt er naar Colombia gevlogen.

Een week of twee geleden kondigde ik het al aan op social media. Er is een datum. 21 juli. Dit was ook de dag dat ik samen met eiland-oma, die meegaat op deze trip, sprak met de arts via videocall. We bespraken naast de datum de dingen die ik nu moest gaan regelen. Denk aan hotel, vliegtickets etc. Ik eindigde de videocall en ineens slaat het besef toe dat je écht gaat. Dat besef werd nog even bevestigd toen ik dezelfde dag nog tickets boekte en een reservering maakte bij het hotel.

Ik regelde later nog de reis- en annuleringsverzekeringen + dat al deze informatie bij de kliniek kwam zodat ze een rooster voor me kunnen gaan maken. Eiland-oma tipte al heel snel dat Bogotá niet bepaald Caribisch warm is. Het zal ongeveer tussen de 10 en maximaal 18 á 20 graden zijn. Dus we zijn allebei warme kleren aan het uitzoeken. Afgelopen week kreeg ik een koffer vol warme kleren van een vriendin die haar kast had uitgeruimd. Zo fijn! Gelukkig had ik ook nog wel paar outfits uit Nederland natuurlijk.
Ik blijf in eerste instantie gewoon aan mijn huidige medicatie dus dat moet mee. Even een voorraadje inslaan dus. Ook moet ik nog even een Engelse en het liefst ook nog een Spaanse brief regelen waarin staat wat ik heb, waar op gelet moet worden etc. Dit voor het geval ik ziek word en naar een huisarts of regulier ziekenhuis moet daar.

Ik merk dat ik een beetje in een soort bubbel raak. Ik mij erg aan het focussen ben op wat ik moet en kan regelen want er gaat straks een stuk komen waar ik geen invloed op kan uitoefenen. Ook mentaal. Ik ben niet bang maar vind het wel enorm spannend. Het is nogal wat. Het blijft een risico nemen. In een ander land met een therapie die nog niet regulier wordt toegepast. Mensen die mij dan ook vragen of ik plannen heb voor wat ik in Bogotá wil bekijken of tipten dat ik misschien wel tijd had voor een binnenlandse vlucht naar Medellín heb ik dan ook enigszins verbaasd aangekeken. Ik laat niet dagelijks mijn heupbot leeghalen met naalden die eruit zien als kurkentrekkers (maar dan zonder de krul in de naald). Detox infusen en behandelingen. Wat gaat dit doen? Hoe ga ik er op reageren? Dit is geen behandeling die ik even tussendoor doe terwijl ik heerlijk vakantie vier in Colombia. Daarbij heb ik nog lieve ouders die vanuit NL zullen toekijken. Iets wat we allemaal best een beetje moeilijk vinden. Een keuze die we zelf zo gemaakt hebben, maar toch!

In dezelfde bubbel heerst overigens ook veel dankbaarheid en hoop. Dat deze behandeling echt een nieuwe kans op wat meer gezondheid mag zijn. Dat alles goed mag verlopen. Daar duim ik elke dag heel erg hard voor. Dus mocht ik de komende 4 weken af en toe wat stilletjes zijn of bezig met andere dingen dan weet je nu waar het van komt. Ik verwacht de komende tijd nog een rooster te ontvangen zodat ik weet hoeveel ik daadwerkelijk in de kliniek moet zijn en wanneer welke behandeling is.

Nog 4 weken… Jeetje wat onwijs spannend is dit lieve allemaal!
Jullie medeleven, op wat voor manier dan ook, maakt mij ontzettend blij.

Liefs, Tineke

8 reacties

 • Kim

  Vechter ben je !!! En je hebt ook weinig Andere keus. Slopend. Geestelijk lichamelijk
  Maar Tineke keeps going. En iedereen leeft mee. Ik hoop zo dat dit je gaat helpen. En wat fijn. Je eiland oma. Koester het idd.
  Meid! Zet hem op. Dikke knuffel vanuit Drenthe. Xx

 • Jo Bos

  Ik hoop dat het allemaal goed uitpakt meid, ik volg je al jaren en heb gezien dat het allemaal niet zo makkelijk om zo te moeten leven.
  Ik wens je veel succes daar en hoop dat je een betere toekomst krijgt.
  Liefs Jo Vos
  Druten Gelderland

 • Femmy

  Wat een avontuur! Goed dat je je zo goed kan focussen en alles tot in de puntjes voorbereidt. Dat geeft, denk ik, ook een soort gevoel van ‘alles onder controle hebben’, ook al is dat maar relatief.
  Wat bijzonder, zo’n eiland oma. Ben eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar het verhaal daar achter (of heb ik dat ergens gemist?)!

  Anyway…. het aftellen is begonnen! ?

 • Tineke Den Boer-Taheij

  Fijn dat je een eiland oma hebt en het is en blijft spannend. Maar go girl. Niet geprobeerd, weet je ook niet of het zou helpen. Toi toi toi.

 • Glynn

  Sorry eerste reactie : mensen die denken dat je even leuke vakantie voor de boeg hebt ?. ( Al hopen we natuurlijk wel allemaal dat je lichaam er wel ok op reageert natuurlijk) maar toch ???

  Gelukkig gaat er een eiland oma mee, zodat je los van de vele mensen die thuis enz op je denken,zullen steunen en even berichtje enz sturen, dat je echt iemand vlak naast je hebt.

  ❤️?❤️?❤️?

 • Jellie van Scheltinga

  Sterke,stoere Tineke.
  Wat een verhaal,enorm onder de indruk van jouw positiviteit en vechtlust voor een gezonder leven.
  Diep respect,en ik wens je sterkte en een hele goeie behandeling toe.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *