Curaçao

Sinds augustus 2017 woon ik op het prachtige Curaçao. Een heerlijk eiland in de Caribbean. De keuze om te emigreren heb ik gemaakt vanuit mijn gezondheid. Het klimaat van het eiland doet me nog steeds beter dan de kou en vochtigheid die Nederland vooral in de herfst en winter erg heeft. Ik heb wat minder pijn waardoor ik ook iets minder moe ben. Ondanks dat het een gezondheidskeuze was ben ik enorm verliefd geworden op Curaçao. De mensen, het gemak van het leven en sommige regels. Niet alles is natuurlijk ‘zonneschijn’ maar toch is het, los van het missen van familie en vrienden uit NL, heel erg fijn wonen! Eeuwig je zomerjurk aan kunnen gaat niet vervelen!

De zorg
Mijn grootste probleem blijft helaas mijn gezondheid en daarbij komt automatisch zorg kijken. Deze op is op Curaçao van een heel andere kwaliteit dan in Nederland. Dit is niet met elkaar te vergelijken. Er is geen reumatoloog dus ik word behandeld door een internist. Gelukkig mag ik van de verzekering 1 á 2 keer per jaar naar het UMC Groningen voor controle als ik in Nederland ben voor familie/vrienden bezoek. Mijn huisartsenpraktijk scoort tot nu toe het best. Zij doen erg hun best om goed voor mij te zorgen en begrijpen inmiddels mijn situatie.

Never give up hope
Toch hoop ik altijd dat de slechtere periodes zich weer afwisselen met betere waardoor ik weer kan genieten van het eiland en mijn vrienden daar. Ooit hoop ik weer te kunnen gaan latin dansen als mijn lijf het toelaat. Misschien met wat geluk en zorg uit Colombia.

Liefs, Tineke