2009

Even wat tekst…

Ja na zoveel drukte rond die bloedplaatjes en nog veel meer is het opeens wel heel erg stil. Deze week werd ik nog even belaagd met drie brieven uit ’t UMCG. Er stond dat het Sjögren-team voor mij klaar staat op 2 april van dit jaar. Wahahhaa,..

Vorige week had ik nog aan Leysma gevraagd wat ik nou eigenlijk had. Of ze het nou ITP met Sjögren noemen of wat? Nou volgens haar had ik nu: Auto-immuun trombocytenpenie bij de ziekte van Sjögren.

Ja wat ik nou precies het verschil? Nou eerst noemden ze het ITP waarbij de I staat voor ideopatisch, dit betekent: onbekend. Simpel gezegd ze weten niet waar ’t vandaan komt. Nu noemen ze het auto-immuun trombocytenpenie omdat ze nu weten/denken dat mijn bloedplaatjes tekort veroorzaakt wordt door antistoffen die ik heb voor de ziekte van Sjögren. Dit betekent dat het niet meer onbekend is. Weinig verschil dus…

Volgende week donderdag hier in de buurt prikken en dan kan ik vrijdag de uitslag ophalen bij de huisarts. Ook weleens fijn, lekker dichtbij!
Hoop dat alles hetzelfde is gebleven…

Duimen voor donderdag dus,

Fijn weekend allemaal,

Liefs Tineke

ps: Ik las in mijn gastenboek over Hans die binnenkort ook met Rituximab begint. Hans ik wil je heel veel succes en geluk wensen. Hoop voor je dat ’t aanslaat.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *