2009

Manager

Hoe gaat ’t met jullie? Al aan het aftellen naar je zomervakantie?
Vast en zeker! Tenmiste dat geldt wel voor mij. Niet dat ik nog naar school moet maar ik heb volgende week nog een herkansing van mijn tentamen.
Ja en daar moeten nog even 1000 bladzijden voor geleerd worden. En om eerlijk te zijn heb ik niet zoveel zin meer. Jaja sorry slecht slecht, maar heeft niet iedereen daar last van? Zo net even voor de zomervakantie, een dipje?

Met mezelf gaat ’t op en af. De pijn is soms een paar dagen weg maar kan daarna ook zomaar weer een paar dagen terugkomen.
Weet je wat het is… ITP heb ik snel ingestudeerd. Ik begreep heel snel wat ik wel kon doen en wat ook vooral niet. Ik weet precies waar ik op moet letten en wanneer ik in moet grijpen. Ik zal nooit alles onder controle hebben natuurlijk, maar ik weet in ieder geval wat ik moet doen in “geval van nood”. (Hier gaat het verhaal van de pijnstillers overigens niet meer op, want als mijn ITP terug is moet ik die pijnstillers ver bij me uit de buurt houden).

Sjogren daarentegen, kan ik maar moeilijk vatten. Ik snap wat de ziekte inhoud en welke verschijnselen ’t meeste voorkomen maar ik kan het gewoon nog niet altijd herkennen bij mezelf. Is iets nou gewoon spierpijn van het sporten of komt dit van de Sjogren? Moet je bij spierpijn gewoon doorgaan met sporten en bewegen of juist stoppen. Ja af en toe ben ik even helemaal de weg kwijt. Een hotline met mevrouw Bootsma is op deze momenten zeer gewenst! Gewoon een nummer onder de sneltoets. That would be nice!

Alleen is dat in real-life dus niet zo. Je kunt niet elke dag even bellen met Groningen omdat je even met je handen in het haar zit. Nee, dan sta je er dus alleen voor. Dan moet je even de manager in je zelf naar boven roepen en een goede oplossing verzinnen. Managen is nou niet echt een van mijn sterkste punten, dus je kan je misschien voorstellen hoe dat er aantoe gaat… Ja doe dat maar! Of, nee toch maar niet? Of zal ik ’t toch wel doen? Alhoewel misschien is dit ook wel een goed idee, of wat dat vorige misschien toch beter?

Gelukkig leer ik elke dag een beetje bij als manager van mijzelf en uiteindelijk komt er net als bij ITP een moment dat ik het helemaal door heb. Dat ik precies weet wat te doen.
Het kost alleen wat meer tijd dan bij ITP. Had Bootsma mij ook al wel voorspeld hoor, maar ik ervaar het nu even zelf, hhahahha!

Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *