2009

New drug?

En daar kom ik maar weer eens langs huppelen om de stilte een beetje op te vullen hier,..

Laatst hoorde ik dat er dit jaar 2 nieuwe medicijnen voor ITP op de markt komen. (Het werd tijd, kuch!) Hartstikke mooi voor ITP’ers die alle behandelingen meer als uitgeput hebben. Dan moet ’t natuurlijk ook nog waar zijn… Heb namelijk al eerder horen roepen:” Jaaa deze herfst komen ze op de markt”. Ja bløf, maar niet heus dus.

Zo lullig dat dat allemaal zolang moet duren. Als het dan op de markt komt ben ik ook nog één van de velen die NIET kan juichen. Omdat ik te simpelweg te jong ben. Dan is zo’n medicijn eindelijk tot uit den treure getest en dan moeten we eerst stokoud zijn voordat we het mogen proberen. Belachelijk. Toch?

Ik heb het hier trouwens over:
– Eltrombopag
– Romiplostim
– AMG 531?

Een tijdje geleden hoorde ik ook over AMG 531, waar ongetwijfeld meer van jullie van gehoord hebben maar ik weet niet of dit nou hetzelfde is was als Romiplostim, dat ben ik even vergeten..

Als je op Google zoekt krijg je wel degelijk al (engelse) resultaten te zien van deze medicijnen. Nadelig is dat deze medicijnen GEEN genezing betekenen, uitsluitend symptoom bestrijding…

Deze medicijnen zouden in het voorjaar van 2009 op de markt moeten komen: Let us hope so!

Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *