2009

Newsflash

Vanochtend gebeld met de huisarts. Deze had de bloed uitslagen:

Hb: Niet geprikt
Trombo’s: 489
Leuco’s: 6.4

Echt asociaal hoog zeg! Ik moet bijna bang zijn voor teveel stolling, hahaha! Nee volgens mij kan dat niet..

Afdeling Kaakchirugie heeft ook gebeld! Deze bevestigd dat er in het eerste biopt geen afwijkingen zijn gevonden. Dit noemen ze ook wel focusgraad 1. Geen afwijkingen en focusgraad 1 is dus hetzelfde. Wat ik dan raar vind is dat er in een van de brieven staat beschreven dat er Sjögren is vastgesteld met een afwijking, focusgraad 1. Het wordt eerder vager dan duidelijker hier.

Ook werd er gezegd dat in het tweede biopt de afwijking een klein beetje groter is geworden maar nog niet in die mate dat je Sjögren wel kunt vaststellen. Er werd gezegd dat Sjögren dan vastgesteld is op andere uitgevoerde onderzoeken, bijvoorbeeld: bloedonderzoek.

Wat wij dan weer raar vinden is dat de antistoffen SSA en SSB al vanaf september 2007 in mijn bloed zijn geconstateerd. Als je deze stofjes in je bloed hebt zitten heb je een vergrote kans op de ziekte van Sjögren. Er is meer onderzoek voor nodig om het echt vast te stellen.

En als het wel alleen op basis van bloed kan waarom kom je dan in december 2008 met de diagnose en niet zo’n anderhalf jaar eerder? Vreemd toch?

Al deze informatie roept alleen maar meer vragen op. Hoe kan een heel team geinformeerd zijn over alle ins en outs in deze zaak maar ik weet zelf van niks. Op wat voor onderzoeken baseren jullie je diagnose. Heb in nou WEL of NIET Sjögren. En ga zo nog maar eventjes door.

Later hopenlijk meer,

Fijn weekend!

Liefs

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *