2009

Sjögren pijn?

Donderdag zou ik nog gebeld worden door mijn nieuwe witte jas, Dr. Bootsma. Dit is (gelukkig) ook gebeurd. Ik vroeg over de pijnen die ik heb ik mijn spieren/gewrichten. Ze zei dat dit heel goed bij Sjögren kon passen en dat het niet van de Rituximab komt. Terwijl ze mij hadden verteld dat Rituximab de ziekte moest terugdringen. Nou tot nu toe voel ik ‘m alleen maar meer opspelen. Snapt u ’t nog?

En of ik nog aan sport deed? Nee, dat is met lage bloedplaatjes bijna verboden te noemen. Nu heb ik geen lage bloedplaatjes maar voetballen (wat ik altijd deed) kan ik niet meer. Ik heb weleens geprobeerd weer te beginnen maar na 5 minuten schreeuwen alle deeltjes in mijn lichaam: Néééééh, stop, toe asjeblieft, stop! Kortom, alles protesteert. Toen heb ik maar tegen Bootsma gezegd dat ik elke dag naar de bushalte liep, héhé (dat is 600m) alleen volgens Bootsma telde dat niet mee…

Van haar moest ik meer bewegen. Alles waar ik heen moest maar op de fiets doen. Nou doe ik dit ook meestal wel maar alles in dit dorp is op een afstand van 600/700 meter.
Ik zou eens een filmpje moeten plaatsen van mezelf op de fiets, dat wordt vast een lachertje. Ik word namelijk door alles en iedereen ingehaald. Jááá ook door 80+, en harder trappen helpt ook niet want dan ga ik een stukje verderop nog langzamer omdat ik dan té moe ben. Hahahahah, dan kun je me lopend inhalen. Vandaar dat ik de uitvinder van het rijbewijs en de O.V. kaart ook zéér dankbaar ben. Dan kan ik eindelijk die 80+ers eens inhalen!

Al met al moest ik dus meer geen bewegen. Misschien moet ik dat dan maar eens gaan doen…

Nu eerst een weekje vakantie. Vrijdag naar Leijsma, dan moet ik die maar eens vragen. Misschien kan zij mij een klein beetje helpen. Dan ook weer even bloedprikken trouwens, ben best nieuwsgierig.

So, stay tuned!

Liefs

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *