2010

Cocktail

Een lánge dag vandaag. Of noemde ik dat gister ook al? Vanochtend werd ik om 10:00 uur op de spoedpost van ’t UMCG verwacht. Naast de spoedpost van de binnenkant te hebben bekeken heb ik vooral te diep in het theeautomatenglaasje gekeken. Want ongeveer 80% van de dag bestond uit wachten (en thee drinken dus).

Er werd eerst bloed geprikt en onderzoek gedaan naar bloeddruk en zuurstofgehalte. Dit was héél snel goed waarna ik terug mocht naar de wachtkamer. Een wachtkamer waar serieus constant wat te beleven valt. Brancards rijden af en aan. Dokters en verpleegkundigen lopen in en uit. Een avontuur opzich dus.
Na lang “wachtkameren” mochten we een uitstapje maken naar de KNO-poli. Ja af en toe is van wachtkamer wisselen weleens lekker. Even een ander kleurtje voor je ogen. Andere mensen om over te roddelen omdat je toch niks beters te doen hebt. Een echt uitstapje dus.
De dokter heeft in mijn oor gekeken en ik bleek inderdaad een middenoorontsteking te hebben. Het oor is schoongemaakt en gelukkig zag de dokter geen bloed meer in het oor zoals gister de huisarts dat zag. Hier werd ook bekend dat mijn bloedplaatjes 18 waren. Tot schrik van de dokter. Die belde meteen de rest van het team dat vandaag de leiding over mij had. Zodat die ook lekker opschud werden. Dus opnieuw stress alom.
Terug op de spoedpost kwam er een hematoloog kijken en samen met mij discussiëren over de opties voor dit moment. Ze wilden beslist wat gaan doen want 18 was natuurlijk geen acceptabel aantal. Maar over wat te doen waren de meningen nogal verdeeld. De ene poli was voor dexamethason, iets wat 12x zo sterk is als prednison. De andere poli voor prednison of misschien een bloedplaatjes infuus. Er werd letterlijk genoemd dat ik moest wachten totdat dit “uitgevochten” was. De winnaar mocht de behandeling bepalen…. Zo klinkt het namelijk als je hoort dat het “éven uitgevochten” moet worden.
Natuurlijk is mijn mening er ook nog dus een beslissing van de artsen komt niet zomaar door de keuring. Uiteindelijk is er toch gekozen om te beginnen met oordruppels en antibiotica voor de ontsteking en met 60mg prednison voor mijn bloedplaatjes. Daarnaast gaat vrijdag om 10:00 een kuur Rituximab (chemo) van start. Ik ben dus een wandelende cocktail. Helaas met een hele vieze nasmaak (van de antibiotica)
Daarnaast wil hematologie mij terug op de poli en ook KNO wil mijn waarschijnlijk blijvend blijven zien. Te beginnen met volgende week woensdag om te kijken hoe ’t gaat met de ontsteking.
Kortom: drie soorten medicatie en twee poli’s rijker in één dag….
Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *