2010

Kleine bloedplaatjes duik

We maken een kleine duik van 49 plaatjes op donderdag 3 juni naar 30 plaatjes vandaag. Opzich een verwachte duik maar stiekem toch eentje die ik liever niet maakte.

Ik werd vanmiddag gebeld door de assistente van de huisarts en de huisarts heeft met de dienstdoende reumatoloog overlegd. De mijne geniet namelijk van ’t mooie Rome. Samen met nog ongeveer 60% van het personeel van poli 13.
De dienstdoende wilde eerst een afspraak maken en het verder laten rusten, maar later kreeg ik ineens telefoon dat hij met prednison wilde starten om het weekend door te komen. Daar was ik het absoluut niet mee eens! Prednison is zo’n tijdrek middel met zulke vervelende bijwerkingen. Oftewel liever niet. Volgens mij had ie liever gehad dat ik het wel had aangenomen…
Maandag is Brouwer terug uit Rome en zou hij regelen dat zij mij even belt. Dus ik kan na ’t weekend mijn sociale banden met ’t UMCG weer extra aanhalen. Dan staan de nummers van de polikliniek en van de centrale balie vast in mijn favorieten lijst van mensen die ik “graag” bel. Volgens mijn mobiele telefoon dan hé, haha!
Door de lage plaatjes wordt mijn conditie echt snel slechter. Kan er niet tegen sporten. De achteruitgang is sneller dan de vooruitgang die ik met sporten zou moeten maken. Ik raak heel snel buiten adem, ben meer moe en kan dus ook minder aan. Als ik ga douchen moet ik eigenlijk daarna wel even rustig aan doen. Zoiets simpels kan dus lichamelijk al heel zwaar aanvoelen als je lichaam ziek is.
Ik hoop dat ik maandag meer weet en natuurlijk zal ik jullie dan ook weer bijpraten!
Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *