2017,  Curaçao,  Emigreren Curaçao

Sedula & un propio Kas

Onverwachts een drukke maar wel hele goede week! Voor de oplettende lezers: Ja, ik realiseer me dat de foto bij deze blog erg veel lijkt op die bij de vorige maar dit gaat toch weer over iets heel anders! Ik heb vandaag mijn Sedula mogen halen. De ID-kaart van Curaçao. Ook te gebruiken op de andere eilanden (Aruba, Bonaire e.d.). Ik ben nu dus officieel inwoner van Curaçao. Dat voelt toch wel erg stoer!

De wijze waarop ging toch wel op zijn Tineke’s. Wel keurig de afspraak regelen. Afspraaknummer bij de hand + 15 gulden die ik al week in een vakje van mijn tas had zitten. Wordt ik er onderweg door een vriendin aan herinnerd dat je paspoort nodig is. Had ik ook heus wel gelezen ergens 2 weken terug maarja niet meer aan gedacht natuurlijk. Maar ik moest en zou die Sedula vandaag laten maken! De volgende afspraken waren namelijk pas over 2,5 week. En net op dit soort momenten zet je je auto aan de andere kant van de stad neer omdat het wel gezellig was er naartoe te lopen en daarna wat te gaan eten/drinken. Ik snel snel snel. Stukjes gerend. Wat echt niet samen gaat met 30+ temperaturen. Nog wat lokale mannen riepen dat het hier te warm is om te rennen. Ja dushi gasten ik ben het helemaal met jullie eens maar ik MOET nu die sedula halen. Uiteindelijk bij Kranshi aangekomen. Of beter gezegd aangespoeld in een plasje zweet. Dat je dan ook bijna meteen je foto mag laten maken. Onwijs sexy geworden haha! Maar hé ik heb hem en ik ben er stiekem wel trots op. Als je achterom kijkt want je ervoor gedaan en achter gelaten hebt dan is het wel een hele mooie beloning.

Ik mag écht blijven! Daar hoort natuurlijk ook een goed huis bij. Ik woon op dit moment met een huisgenoot in Schelpwijk (check maar eens op Google Maps) maar ik wil toch wel heel erg graag weer een eigen plek. Niets ten nadele van mijn huisgenoot. Absoluut niet. Alleen ik vind het toch nogal een aanslag op je privacy en de ruimte die je hebt om een huisje echt eigen te maken. Ik heb goed over nagedacht want budget-wise is het natuurlijk wel heel interessant om te wonen met een huisgenoot. Maar als ik hier echt wil blijven wonen dan wil ik een eigen plek. Ik denk deze eigen plek gevonden te hebben… Later ga ik jullie hier meer over vertellen. Houdt het nog even spannend, haha.

Bij de eigenaren had ik aangegeven dat ik het heel graag zou willen huren als ze dat zelf ook zagen zitten. Alleen was het net t/m 1 januari 2018 verhuurd. Geen probleem eigenlijk want ik kan niet eerder dan 1 december weg uit het huisje in Schelpwijk. Mijn plan was dan ook er daar nog één maandje aan vast te plakken en dan te vertrekken naar het huisje wat ik op het oog heb. Nu ontving ik begin deze week een appje van de eigenaar dat het onverwachts eerder vrij komt. Ik kan per eind november al verhuizen! Hier ben ik minstens zo blij mee als met mijn sedula. Ik ben bij de bezichtiging zo verliefd geworden op deze plek. Je wil natuurlijk niet meteen je oogkleppen op zetten dus je blijft nog even om je heen kijken maar er is niks in dezelfde budget categorie wat boven dit huisje uit komt (vind ik)!

Als ik er woon ga ik er meer over vertellen en natuurlijk wat plaatjes showen. Weer een echt eigen plek. Een eigen huis. Un propio kas. De tekst: een eigen huis een plek onder de zon komt nu eens écht letterlijk van pas haha!

Ben begonnen met het zoeken naar een andere huisgenoot zodat het meisje wat nu bij me woont er kan blijven wonen. Niet persé mijn verantwoordelijkheid maar ik vind het fijn als zij haar plek kan behouden en ik de huisbaas blij kan maken met een nieuwe huurder. Ik hoop dat dit gaat lukken. Alles bij elkaar slokte meer energie op deze week dan verwacht. Ook gaat een lief vriendinnetje het eiland verlaten en heb ik haar beloofd wat spullen voor haar te bewaren. Dat ook nog even opgehaald en een salsa les weten uit te dansen. Ik vond die borrel van gisteravond dan ook wel extra goed smaken eigenlijk. Morgen wordt een échte zondag = rustdag. Slapen op het strand bij het oppashuis.

It was a good week!

Liefs, Tineke

Eén reactie

  • Karin de Vries

    Geweldig Tineke! Wat ben je goed bezig! Wat super dat het allemaal lukt en goed met je gaat! Zondag inderdaad maar even een rustdag, dat lijkt me verstandig! Dikke kus ??

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *