2008

UMCG Dag

Eenmaal in Groningen eerst even snel mijn prikpapieren ophalen bij de poli en daarna naar ’t lab. Daar kon ik gelijk doorlopen met mijn SPOED kaartje die je daar altijd mee krijgt -Wat moet je blij zijn met zo’n ding-! Daar haal je al gauw 3 á 4 mensen die eigenlijk voor mij waren mee in, hahaha; Nadeel, de wat minder blije gezichten van de mensen die daar netjes zitten te wachten maar daar trek ik me allang niks meer van aan. Hoe korter de tijd daar hoe beter…

Die tijd die ik ingehaald had met het spoed kaartje ben ik wel weer kwijt geraakt in het lab zelf want er was een andere prik dame! Deze besloot om mij eens op een nieuwe plaats te prikken want ja ik had hele dunne aderen (nooit eerder gehoord maar vooruit, haar feestje!)
Na lang steken en draaien was de nieuwe ader dan eindelijk gevonden. De opbrengst was wel wat weinig maar daar ben ik mee weggekomen! Jaa dan moet je maar niet gaan experimenteren

Eenmaal terug op de poli wou ik al met een blaadje en thee gaan zitten in een lekkere stoel maar opeens was er een spoed-oproep voor mij van de mondhygiënist. Wat? Ik weet van niks. Jaa daar willen ze je testen op Sjögren. Oh nou ik wist wel dat er nog eens een test zou worden gedaan maarjah niet dat dat vandaag was. Jaa je hebt een oproep gehad via de post. NIET DUS! Uh oh, nou poli 2 ga maar snel.

Eerst daar maar naartoe dan, kom ik daar echt 3 kwartier te laat aan kakken had daar om 11 uur al moeten zijn. Krijg ik gezeur omdat niemand zo slim is geweest mij een oproep te sturen, dankje dankje! Of ik dan misschien verhuisd was, nou ik geloof van niet. Of ik dan mijn post wel goed ontving en ordende. Ja jongens kom op zeg! Dat het misschien ergens in het ziekenhuis zelf fout gegaan is komt niet in de ideeën lijst voor. Nee het is echt bij onze brievenbus fout gegaan… Nou misschien is die brief er wel uit gejat. Heel populair die UMCG oproepen.. Menig mens doet daar een moord voor toch? Kuch, Ahumm…

Ach whatever ik heb dan ook niet zin om daar nog eens dik te gaan staan discussiëren over wie de fout nou heeft begaan. So be it, volgende keer beter..
Snel doorgelopen naar de behandelkamer waar ze een speekseltest gingen doen. Klinkt allemaal wat smerig maar dat viel gelukkig heel erg mee. Was in 15 min. klaar en op 11 september krijg ik de uitslag daarvan. Dat is best een belangrijke uislag want als daar Sjögren uitkomt kan dat het behandelplan veranderen!

Snel snel door naar Dr. de Wolf waar ik ondertussen ook een dik kwartier te laat was. Mijn bloedplaatjes zijn 220. Echt mooie uitslag met dit aantal milligram prednison.
Mag nu elke 5 dagen met 5mg naar beneden eindelijk! Dan heb ik weer een gesprek op 4 september om te kijken wat het beste is om dan te gaan doen.

Dan heb ik volgende week nog een afspraak met Leijsma. De afspraken en tripjes naar Groningen vliegen je om de oren hier. Ik ren maar op en neer tussen verschillende poli’s en ik weet niet hoeveel dokters er ondertussen over mijn dossier waken maar ’t zijn er aardig wat.
Maar voor nu ben ik wel weer blij met de uitslag en het afbouwschema!

Liefs, Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *