2010

Dag 5 revalidatie

Het laatste dagje voor het weekend. Een half uur fysio en een half uur ergotherapie. Ja wat moet ik eigenlijk over vertellen… Ergo vind dat ik minder moet gaan doen en wat ik doe beter verdelen omdat anders mijn lichaam nog meer gaat protesteren en er mee gaat stoppen op den duur. *Slik. Is dat een optie dan? Minder doen? Ik dacht dat ik al bijna niks meer deed. Ik ben al gestopt met school, kan al niet meer werken, ben al veel thuis. Wat wil je nog meer? Maarja, het moet dus minder.

Daarna fysio en daar hebben we kort in de fitnesszaal gestaan. En verder veel gesproken over mijn éénhandigheid. Volgende week nog en dan komt er in januari een soort plan. Dat wordt dan aan mij voorgesteld en kijken we wat ik wil en wat haalbaar is. Op dit moment stellen ze minimaal 3 dagen in de week therapie voor. Hoe wil ik dat gaan inpassen als alleen je moeder 2 daagjes vrij is en je zelf niet kunt autorijden. Maar ik moet het officiële voorstel nog afwachten. Dat is in januari.
Eenmaal thuis liggen er vier UMCG brieven voor me klaar. Twee over de scans. En twee over afspraken. Die scans zijn een apart verhaal. De neuroloog had ze aangevraagd over 2 weken. Dan had ik dus deze week die scans al moeten hebben. Alleen heeft één of andere radioloog besloten dat dat ook wel over vier weken kon. Dus de eerste scan zou pas 6 januari zijn. Met moeite hebben we dat op 30 december gekregen. (Dus 30 december EMG en MRI) Maar dan valt er vandaag een brief op de mat dat ze zo lief zijn de moeite te nemen om mij op 25 januari al de uitslag te vertellen. (Wat een snelheid ongelofelijk je kunt er bijna niet tegen knipperen met je ogen.) Dat betekent nog minstens 1,5 maand éénhandig…
Het goeie nieuws is dat ze de afspraak in ieder geval gemaakt hebben en dat ik gelukkig nog in 2010 voor de scans kan. Hoe sneller hoe beter in dit geval. Want er ontstaat al steeds meer functieverlies.
Even iets leuks…. Deze week een mailtje gekregen van JZHMH. Het programma bestaat 10 jaar en daarom gaan we 31 januari een 100 minuten durende special opnemen met oud deelnemers en met alle presentatoren. Dus Patrick Lodiers, Ruben Nicolai en Valerio. Lijkt me ontzettend leuk!
Verder begint de eerste uitzending komende week. Dinsdagavond 21 december zijn de eerste twee deelnemers aan de beurt. Rond 20:55 wordt het uitgezonden op Nederland 3. Helaas weet ik de datum van mijn uitzending nog niet maar dat ga ik hier meteen neerzetten als ik die weet! De foto’s zijn uitgezocht en bijna allemaal verzonden dus volgens mij is dan al het materiaal compleet. Het wordt voor mezelf trouwens ook een verassing wat er op tv komt want je mag van tevoren de uitzending niet bekijken. Een regel van BNN. Dus ik kijk tegelijk met de rest van Nederland. Wel een beetje spannend hoor.
Nouja, jullie horen het nog!
Voor iedereen een ontzettend fijn weekend & tot blogs,
Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *