2010

Géén Rituximab

Vanochtend rond tienen, stond ik alweer tussen een hoop dokters en verpleegsters. Rituximab stond gepland. Maar het was nog even spannend of het wel door zou gaan want eigenlijk raden ze het af om Rituximab te geven als je een ontsteking/infectie hebt. En zoals mijn dokter zegt:”Ja als rituximab er eenmaal inzit kunnen we het er niet meer uithalen”.

Ik werd opgeroepen en in eerste instantie werd gewoon een infuus geprikt zodat ze me maar één keer hoefden te prikken. Dus rond half 11 was ik aangesloten op een vocht infuus en was mijn bloed opgestuurd naar ’t lab. Ja en dat is het wachten geblazen…
Na een uur kwam het eerste klein beetje goede nieuws. Door de prednison waren mijn bloedplaatjes van 18 naar 30 gegaan. Ik reageer dus nog op prednison. Zowel positief als negatief trouwens want ik reageer namelijk ook nog steeds op de bijwerkingen. Iets waar ik wat
minder blij van wordt.
Na 3 uur wachten en heel wat heen en weer gebel waren dan eindelijk alle uitslagen er. De dokter kwam langs en die was niet tevreden over de ontstekingswaardes. Deze horen onder de 10 en waren bij mij rond de 40. Ook heb ik nog steeds last van mijn oor. Toen de dokter dat hoorde is het hele festijn afgeblazen. Géén Rituximab voor mij vandaag.
Volgende week moet ik naar de KNO arts voor controle en dan wordt er ook weer bloed geprikt. Een weekje later gaan we dan nog een poging tot infuus wagen.
Duimen dan het dan wel lukt…
Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *