2010

Kaakchirurg

Ik loop de laatste tijd niet meer helemaal synchroon met mijn afspraken. Probeer dit wel weer op te pakken maar dat lukt niet altijd.

Vorige week woensdag had ik een afspraak bij de kaakchirurg en eigenlijk was dit voor mij meer spannend dan de afspraken die ervoor op de agenda stonden. Dus had wel een beetje de zenuwen.
Voordat ik aan de beurt was nog extra kauwgom zitten eten en twee keer mijn tanden staan poetsen. Op één of andere manier word ik altijd gestrest van tandarts-achtige-figuren. Je kan me beter een paar keer een infuus prikken of bloed afnemen. Ben gewoon geen tandarts fan. Brrrr.
Eenmaal in de spreekkamer hebben we even gesproken en werd aller eerst mijn kaak gecontroleerd. Een tijdje terug ging die namelijk steeds uit de kom en even later bleef hij vast staan. Dit was gelukkig iets verbeterd nadat ik gestopt ben met non-stop kauwgom eten. Gelukkig was dit voor de kaakchirurg ook zichtbaar, het was inderdaad écht verbeterd. Daarna hebben we naar mijn Sjögren gekeken. Volgens hem was dit slechter geworden. Ik vind persoonlijk ook dat de klachten toenemen. Onder andere: sterk verminderde speekselproductie, droge mond, af en toe blaren op mijn wangen, verminderde smaak, vieze smaak aan bepaalde dingen die ik voorheen wel heel lekker vond etc.
De laatste keer dat ze een test deden bij mij was het al achteruit gegaan en daarna zijn de klachten weer meer toegenomen dus dan kun je eigenlijk zelf wel bedenken dat het dus nog steeds achteruit gaat.
Ik vind het jammer te horen dat het achteruit gaat. Ondanks dat ik het zelf wel weet is het horen ervan toch altijd even anders. Ik kan niet uitleggen waarom precies maar het gevoel is gewoon anders.
Als laatste zei hij dat ik voorlopig mijn klachten kan verplaatsen naar mijn reumatoloog en tandarts. Als het dan nodig is om mij weer bij hem (de kaakchirurg) de laten terugkomen dan wordt dat op dat moment wel geregeld.
Toen ik dat hoorde bedacht ik dat ik toch maar moest noemen dat hij de vorige keer zei dat ie mijn verstandskiezen wou trekken….*Slik. Die wilde hij inderdaad nog steeds laten trekken. *Hmm had ik nou mijn grote bek gehouden. We waren het er over eens dat het in ieder geen haast had. (Wat mij betreft helemaaaaaaaaal geen haast). Daarna heeft hij twee afspraken voor me laten maken in januari. Dat vind ik al veel te snel maarja oké, ze zullen er toch wel een keer uit moeten. Dus na januari ben ik twee kiesjes lichter.
Het trekken van die kiezen is trouwens ook noodzakelijk omdat ik door de Sjögren meer kans heb op gaatjes en andere gebitsschade. Als ik ze niet laat trekken loop ik de kans dat ik straks ineens vier kiezen mis in mijn ondergebit inplaats van twee.
Morgen moet ik naar de neuroloog voor de uitslag van de EMG. Ook weer zoiets wat best een beetje spannend is… Daar dus later nieuws over voor nu iedereen een hele fijne avond.
Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *