2010

Revalidatiecentrum

Voor de zomer had ik voor mijn gevoel steeds meer een goeie draai te pakken. Ondanks dat ik gestopt met met SPH had ik wel weer zin in een nieuwe uitdaging.

Verder bedacht ik dat het me wel leuk leek om misschien wat vrijwilligerswerk voor de patiëntenverening te doen. En dingen die dit jaar niet zijn gelukt alsnog te gaan doen. Bijvoorbeeld het reisje naar Parijs was gepland stond voor mei maar wat niet door kon gaan. Ook de uitslagen leken eind mei weer beter te worden.
Maar toen viel en figuurlijk een bommetje. Wat mijn goeie en vrolijke flow wegblies. En daarbij ook mijn conditie en hele gestel mee de afgrond in nam. Weg leuke flow, weg leuke zomer.
Daar ben ik wel een tijd boos om geweest. En soms nog weleens natuurlijk maar het lijkt alsof we er met het ziekenhuis iets goeds op hebben verzonnen. En dat goeds heet: Revalidatieprogramma.
Nadat het idee voorgesteld was heb ik wat gesprekken gevoerd met ’t UMCG. Er moesten eerst een aantal mensen akkoord gaan. En de belangrijkste daarvan was natuurlijk de reumatoloog. Ongeveer 1,5 week terug hoorde ik dat mijn Reumatoloog het wel een goed idee vond en het door zou geven aan de reumaconsulent die het verder met mij zou kortsluiten. Deze week heb ik met deze mevrouw gesproken en moest ik aangeven wat ik ervan verwachtte en hoe ’t nu met mij gaat. Vandaag werd ik terug gebeld met de mededeling dat er een verwijsbrief voor de revalidatie arts was verzonden. Dus ik wordt doorgestuurd naar een revalidatie arts in het UMCG. Hier heb ik nog geen oproep van maar die hoop ik wel binnenkort te krijgen.
Deze arts zal een indicatie voor mij schrijven en waarschijnlijk kom ik daarna in aanraking met Lyndensteyn (Revalidatie Friesland). Inprincipe heeft het UMCG zijn eigen revalidatiecentrum, Beatrixoord, maar Lyndensteyn is voor mij dichterbij en dat scheelt dus veel reistijd.
Voor zover ik nu dus weet neem ik aan dat het programma er definitief komt. Hoe het eruit gaat zien weet ik niet. Misschien dat mijn reumatoloog daar wat meer over kan vertellen volgende week of dat de revalidatie arts er wat over kan zeggen.
Zelf denk ik dat het wel een heel goed ding is om nu in te zetten. Ik heb het de afgelopen 3 jaar op vele manier zelf proberen op te pakken met conditie etc. maar dat is op heel veel plaatsen gewoon mislukt. Dus ik ben echt blij dat er straks waarschijnlijk mensen zijn die mij gaan helpen. En ik ben dan misschien af en toe nog wel boos omdat het nu weer een stuk slechter gaat dan in mei maar ik ben wel blij dat er nu iets komt wat misschien een beetje kan helpen. Dat kan helpen om mijn leuke flow weer helemaal terug te krijgen.
Die leuke, vrolijke, goeie flow wil ik namelijk heééel erg graag terug! Gaat tijd kosten maar ik heb er wel vertrouwen in.
Op naar een super goeie flow dus!
Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *