2010

Sjögren opvlamming

Hier gaat ’t even wat minder. Ik heb last van een soort opvlamming van Sjögren. Dat heb ik ongeveer 1 á 2 keer per kwartaal ofzo. Het idee dat je een tijdje goed stabiel bent en dan in één keer een soort aanval van klachten krijgt.

En waar het door komt? Je mag ’t me vertellen als je ’t weet! Heb er ondertussen wel een soort patroon in ontdekt. Het begint vaak met droge ogen. Daarna wordt je wat extremer moe dan normaal en is de pijn wat minder goed te verdragen. Dan gaat ’t even een 2 of 3 dagen goed waardoor je weer dingen gaat ondernemen. En dan opeens een soort “man-met-de-hamer-effect”. Meestal duurt dit 2 of 3 dagen, soms langer…

Gister kwam dus de man met de hamer langs, tenminste voor mijn gevoel, en sindsdien last van erge pijn in spieren en gewrichten en extreme vermoeidheid. En als ze dan thuis melden dat ze de vloer eruit breken dan is dat nou net een typisch geval van: “slechte timing”.
Gelukkig zit hij er sinds een uurtje of 5 vanavond weer in dus de rust is hier weer terug, wat voornamelijk ik fijn vind!

Ik zit me af te vragen wat de oorzaak van zoiets is? Hebben meer mensen ervaring met dit soort “aanvallen”? Zou graag eens ervaringen horen/lezen etc..

Liefs Tineke

ps: Hopenlijk morgen weer fit genoeg om te gaan kijken naar mijn potentiële nieuwe school!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *