2011

Dé uitslag

Waar zal ik beginnen vandaag? Ik zal in ieder geval beginnen met zeggen dat als je in Grey’s Anatomy iemand ziet die een arm mist en om het hardst gilt dat ze die arm nodig heeft en hij er beslist weer aan moet. Of  iemand die door een operatie nooit meer kan sporten. Dan moet je niet denken dat er in de realiteit ook een knappe Dr. Shepherd of Dr. Sloan komt met een methode die nog maar 1x uitgeprobeerd is maar wel de oplossing bied.

Je kunt in het UMCG zo hard gillen als je wilt maar dan veranderd er niks. Ik ben vandaag gebeld door de neuroloog en op het EMG en de scans van mijn hoofd was niks te zien. Aan de ene kant is dat een heel heel heel klein beetje positief. Maar voor de rest is dat gewoon hartstikke negatief omdat het dus ook geen oplossing geeft voor mijn hand. De neuroloog zei ook dat hij geen idee heeft wat het is en ook niet zo goed weet wat hij verder moet doen…
Uiteindelijk is besloten om nóg een MRI scan van mijn nek en schouder te maken. In de hoop dat daarop de oorzaak te zien zal zijn. En dat er daarna een prachtige oplossing uit de bus rolt. Helaas gaat hier wel weer de nodige tijd overheen. Reken er maar op dat het ongeveer opnieuw vier weken kost om de scan te maken en de uitslag te krijgen.
Als er uit deze scan niks komt dan weet ook de neuroloog niet meer wat hij moet doen. En staan we, zoals dat zo mooi heet, met de rug tegen de muur. Dus er moet wat uit die tweede MRI komen. Donderdag moet ik naar mijn reumatoloog en daar wil ik sowieso vragen of die prednison spuit eventueel nog een keertje mag als er uit de tweede scan ook niks komt. En of het tegen alle er niet op wijzende feiten toch nog een zenuwontsteking kan zijn.  (Dit moet eigenlijk onmogelijk zijn want rituximab moet Sjögren remmen en ze zien niks in het bloed. Dus een zenuwontsteking kan eigenlijk niet) 
 
Ik persoonlijk had zowat al mijn hoop die scan gezet. Er moest en zou gewoon wat uitkomen. En nu dat niet zo is, is dat voor mij een enorme tegenvaller. Komt het ooit wel weer goed? Kan ik ooit mijn beide handen wel weer gebruiken? Nu verschuift die hoop naar scan nummer twee. Het moet toch ergens vandaan komen. Je krijgt dit toch niet zomaar!?
Het MOET gewoon opgelost. We hebben een dokter Shepherd nodig, een wondertje!
Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *