2011

Weeknieuws

Wat een leuke reacties allemaal op het nieuwe bloggen ;-). Ik ga er zeker mee door, alleen niet vandaag want vandaag heb ik een dik wang. Nog van het verstandskies trekken van afgelopen donderdag. En das nou ook niet echt heel makkelijk praten. Dus nog even geduld…
Het scheelt trouwens wel veel energie zo’n filmpje maken. Schrijven kost me momenteel meer energie nu ik maar één hand kan gebruiken.

Even over afgelopen week:
Ik moest dinsdag naar de casemanager rvalidatie. De observatie periode zit erop en het team heeft over mij overlegd. Volgens hen vielen er nog best een paar dingen te doen/leren. Bijvoorbeeld begeleiding van een ergotherapeut die je leert je energie te verdelen. Of een maatschappelijk werkster om je mentaal te begeleiden.

Na overleg met de casemanager heb ik besloten om een 8 weken durend programma in te gaan. Dit begint in februari en duurt dus tot eind maart. Het is één dag in de week en dan krijg ik fysiotherapie, ergotherapie, ergonomie en maatschappelijk werk. Na die 8 weken stopt het.
Ik wilde die kans toch aanpakken om nog wat dingen te vragen en te leren. Het is 8 keer in totaal en na alles wat ik al gedaan heb moet dit er ook nog wel bij kunnen. Daar begin ik dus in februari mee. Ik ben erg benieuwd wat we gaan doen en of ik er nog wat aan ga hebben.

Het zal mijn ziektebeeld niet stil zetten of veranderen. Het is eigenlijk in mijn ogen een programma wat mij een beetje kan helpen omgaan met hoe ’t nu is.

Op donderdag moest ik verstandskies nummer één laten trekken. Ervoor moesten eerst bloedplaatjes geprikt worden. Die waren gelukkig 257. Dat was natuurlijk mooi maar aan de andere kant kon helaas die hele trekkerij doorgaan. En dat is me eerlijk gezegd wat tegen gevallen. Best wel veel pijn gehad, 8 paracetamol per dag slikken, niet kunnen eten etc. Het gaat nu langzaam beter maar kies nummer twee gaan we dus echt wel even opschuiven. Opschuiven tot mijn hand hopelijk weer normaal is en de revalidatie achter de rug is.

Verder deze week nog JZHMH nieuws:
De datum van 25 januari gaat eruit. Ze zijn gaan schuiven en daarbij bleef die datum voor mij dus niet bestaan. Dat is nu verschoven naar: Dinsdagavond 15 februari rond 20:50 op Nederland 3 natuurlijk. Hopelijk is dit WEL de definitieve datum!! Vond ’t wel jammer want ben zelf ondertussen wel nieuwsgierig hoor.

De discussie of de kandidaten een blog krijgen op de JZHMH site ja of nee is ja geworden. Je kon je opgeven als je dit wilde doen. Nouja, dat wil ik wel doen. Ik schrijf deze ook al dus kan vast wel wat knippen en plakken. Verder ben ik ondertussen ook gevraagd door het blad Fancy om een interview te geven over Sjögren. En ook twee studenten gaan een presentatie houden over Sjögren waarvoor ze informatie van mij willen hebben. Erg leuk allemaal.

Nou dat was het week nieuws tot zover. Het is komende week wachten op de uitslag van mijn hand en ik moet donderdag alweer naar mijn reumatoloog. Erg spannend allemaal en hoop dat het uiteindelijk allemaal met een sisser mag aflopen.

Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *