2012

Medicijn en prik maandag

Een weekje na ’t gesprek in Groningen ziet alles er weer uit zoals ervoor. Ik kan relaxen en heb weer vertrouwen in Groningen. Dat scheelt een hoop stress kan ik je vertellen. Ik ben nu langzaam begonnen met het uitzoeken van medicijnen. Stukken erover lezen, desnoods in het engels. Er staat echt heel veel informatie op internet. Leuk is dat het mekaar ook allemaal tegenspreekt. Oftewel je hebt geen idee wat je nu wel en niet moet geloven.

Ik ben wat dat betreft ook totaal geen lange termijn denker. Dan heb ik zoiets zolang ik geen extreme bijwerkingen heb en het redelijk werkt laat het dan maar lekker zo. Ik vind het moeilijk om dan voor de lange termijn te gaan kijken. Want voor wat ik heb gelezen maakt het niet zoveel uit wat ik kies want qua risico’s zit het wel ongeveer op dezelfde lijn. Ik bedoel een trombose been is niet echt iets waar je op zit te wachten maar bloedingen in je maag en darmen ook niet. Of kiezen tussen hartaanval of beroerte. Wat zijn dat nou voor keuzes? Ik weet heel goed dat je dit allemaal helemaal niet hoeft te krijgen. Ik slik namelijk de trombose been en beroerte pillen al een jaar en tot nu toe nergens last van * heel hard afkloppen*! Maar je leest toch altijd die bijwerkingen hé. Misschien moet je de bijwerkingen gewoon niet lezen? Wat zou het beste werken? Je kunt toch niet weten wat er in de toekomst gebeurd? Wat belangrijk is dat ik er in ieder geval uit ben voor 9 februari want dan moet ik het bespreken met mijn reumatoloog. Dat moet lukken! Toch?
Ondertussen proberen we natuurlijk al een tijdje iets aan de pijn te doen zodat ik hopelijk mijn medicijnen eens een beetje af kan bouwen. Vandaag is daar weer een poging toe gedaan. Ze hebben in Groningen een echo van mijn linker heup gemaakt. Als ze hier vocht zouden zien zouden ze een injectie met Prednison zetten en als er geen vocht te zien zou zijn moest ik terug naar de revalidatie arts en is het waarschijnlijk een probleem van spieren en pezen.
De echo werd gemaakt door iemand die ongeveer net zo oud was als ik. Uiteindelijk bleek er inderdaad vocht in mijn heup te zitten, vocht duidt in dit geval op ontsteking, en er werd dus overlegd met “The big boss” van de radiologie. Deze wilde graag een injectie zetten. Komt die beste man daar met een naald van ruim 15 centimeter aan lopen. Achter de rug van deze man kwam een mevrouw vandaan die was opgehaald om mij een beetje te steunen. Ondertussen maakte “The big boss” een nieuwe echo en stak tegelijkertijd die veel te lange naald in mijn heup. Je ziet dan zelf ineens een heel stuk naald op het echo scherm verschijnen. ( Voor degene die zo’n echo apparaat nou graag eens wil bewonderen heb ik stiekem een foto kunnen maken in de tijd dat ik op de “The big boss” moest wachten. Tsja dat krijg je hé als je 20 minuten moet wachten…) Gelukkig ging het erg goed en deed het eigenlijk heel weinig pijn. Vanaf nu 5 tot 7 dagen rustig aan doen met het been dat is regel na zo’n prik, anders heeft ’t geen zin. Jammer was dat ze niet meteen ook een echo van de rechter kant gemaakt hebben. Deze vertoont namelijk dezelfde klachten. De kans is dus nogal groot dat daar ook vocht zit. Maar ze wilden hier niet naar kijken. Nouja dan eerst maar afwachten of dit gaat helpen. Als het helpt dan zal rechts ook nog wel een keertje moeten. En dan hopen dat het zo goed helpt dat ik eventueel wat medicijnen kan laten liggen. Dat zou fijn zijn.
Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *