2012

Barts Bikkel Gala

Afgelopen maandag was het dan zover, Barts bikkel gala. Ik heb er lang naar uitgekeken. Het leek me zo’n gave ervaring en geloof me dat was het ook. Het woord gaaf is eigenlijk nog te klein voor het geheel.

Een tijdje terug was al bekend dat iedere bikkel één persoon mee mocht nemen naar het gala. Ja dat is moeilijk kiezen uit 8 teamleden, 7 columnisten, familie en vrienden. Want er waren een heleboel mensen die een uitnodiging naar het gala wel zagen zitten natuurlijk. Ik besloot al snel om een teamlid mee te nemen. Maar ik mocht maar één iemand kiezen. Uiteindelijk is dit Marloes geworden. Onder goedkeuring van de andere 7 en met de belofte dat zij dit komende bikkeljaar ook allemaal eens mee mogen naar een feestje, bijeenkomst of iets anders leuks! Ik had ze natuurlijk het liefst allemaal meegenomen. Laat dat duidelijk zijn.

Een paar dagen voor het gala besloten Marloes en ik dat we live twitter verslag wilden doen. Zo kon iedereen er toch een beetje bij zijn. Er werd gekozen voor #bbgalalive. Wat volgens mij volop gevolgd is. Dus wil je nog wat terug zien/lezen kun je altijd nog op Twitter zoeken naar #bbgalalive

We werden op de dag van het gala om 15:00 op het Media Park verwacht voor haar en make-up. Samen met nog 3 andere gala gangers hebben we een kapster/visagist ingehuurd zodat we ons nergens meer zorgen over hoefden te maken. Wat was dit een heerlijkheid zeg. Je ging zitten, je vertelde even hoe je outfit voor die avond eruit zou zien en verder werd álles voor je gedaan! Zelfs mijn bosje flut haar werd omgetoverd naar een waardig galakapsel. Echt tot in de puntjes geregeld. Bedankt koppig.nl.

Voordat we hier relaxed konden gaan zitten was het toch eerst een hele zoektocht om de goeie studio te vinden en daarna de goeie ruimte. Dit heeft wat tijd, telefoontjes en uiteindelijk extra ritjes met de auto gekost om iedereen op de juiste plaats te krijgen.

Rondlopen in zo’n studio is eigenlijk al een hele belevenis op zich. Je loopt een ongelofelijke grote zaal binnen die omgetoverd is tot een prachtige ruimte waar wij in de avond konden gaan dineren en genieten van alle optredens, de veiling en de andere gasten. Het zag er adembenemend mooi uit.

Rond 17:00 uur waren Marloes en ik klaar bij de haar en make-up. Er was dus nog even tijd om het hotel te bewonderen en om daar nog even te relaxen. Het hotel Villa Trompenberg was wat kleiner dan de gala zaal natuurlijk maar minstens zo prachtig. En de mensen die er werken ongelofelijk aardig en gastvrij. Nadat we wat spullen uitgepakt hadden was er nog wat tijd voor nagels lakken, twitteren en glaasje drinken. De ontvangst van het gala was vanaf 18:30. Met, jáwel, een echte rode loper… Spannend!

We werden ontvangen door een fanfare en door piccolo’s die ons over de rode loper begeleiden. Weet je wel van die mensen in rood/gouden pakjes. Net als in hotels in Amerikaanse films. Aan de rode loper stond verder een hele mooie zwarte sportwagen. Ik heb me laten vertellen dat het de Porsche van Bart zelf was maar ik weet niet of dit waar is.

Na de rode loper moesten we toegangskaarten halen en mocht je daarna de luxe gang door lopen naar de ontvangstzaal. Onderweg kwam je allemaal typetjes tegen. Eerst de teringtubbies op de parkeerplaats en daarna de douane en meisjes in politie pakjes. Elke bezoeker moest door een detectie poortje zoals wij die kennen van de vliegvelden. Natuurlijk moest zo’n poortje weer gaan piepen bij mij. Ik werd tegen de muur gedrukt en moest mijn handen omhoog doen en mijn benen uit elkaar. Zo ben ik gefouilleerd door vier politie dames (heren waren leuker geweest, haha) waarna ik een enorme stempel op mijn hand kreeg dat ik goedgekeurd was. Eén grote act natuurlijk. Past echt bij een gala in Bart style. Als je dat deel van de avond overleefd had kwam je in een hele grote zaal waar direct een grote toren vol champagne op je stond te wachten. Alle gasten verzamelden zich in deze zaal. Na iets gedronken te hebben werd iedereen uitgenodigd plaats te nemen in de gala zaal. Alle bikkels zaten vrij dicht bij elkaar maar wel allemaal door elkaar. Marloes en ik zaten aan een tafel met een aantal bikkels van 2006 en 2007 maar ook nog met een bikkel van dit jaar.

De avond werd geopend door Mirjam de Graaff, zus van Bart, met een toespraak en aantal filmpjes van bikkels waaronder een klein stukje film van mij. Raar om jezelf opeens op drie bioscoopschermen te zien. Inclusief een zaal halfvol bekende Nederlanders: Irene Moors, Emiel Ratelband. Coen & Sander, Bridget Maasland, Ruben Nicolai, Valerio Zeno, Patrick Lodiers, Jeroen van der Boom, Lange Frans, Alexander Pechtold, Sharon Doorzon, en Eddy Zoey. Marloes heeft nog een foto weten te scoren met Irene, Bridget, Coen en Valerio. Ik alleen met Coen en Valerio. Valerio kende me nog van de opnames met Je zal het maar hebben. Hij zei me al herkend te hebben tijdens het filmpje en wenste me heel veel succes met de website.

Naast de BN’ers vond ik de contacten met de andere mensen toch wel het meest waardevol. Ik werd voorgesteld aan iemand die tijdens presentatie op 12 april in de jury zat. Hij werkt voor Oracle. Ik had hem niet herkend. Ik ben blijkbaar te zenuwachtig geweest om gezichten en namen te onthouden. Hij was erg onder indruk geweest van mijn presentatie en gaf mij nu de complimenten ervoor. Erg leuk om te horen en om nog even na te praten over die dag. Ook bood hij zijn hulp aan voor onzichtbaarziek.nl. Bijzonder dat mijn verhaal zo’n indruk heeft gemaakt. Kan ik me maar moeilijk voorstellen want ik zie mezelf totaal niet als een persoon dat indruk maakt. Maar niet alleen deze man was aardig voor mij. Iedereen was ontzettend aardig en sociaal! Ik werd voorgesteld aan meer werknemers van Oracle en mijn coach stelde mij, samen met bikkel Shomara (wij hebben dezelfde coaches dit jaar), voor aan iedereen van Vereniging het Verschil.

Door Oracle ben ik zelfs uitgenodigd voor het concert van Jeroen van der Boom wat zij gekocht hebben tijdens de veiling. En Vereniging het Verschil organiseert een Rally in september “Stars & Cars” waar oa. Reinout Oerlemans, Coen & Sander, Jeroen van der Boom en Mirjam de Graaff ook in meerijden. Er werd gevraagd of Shomara en ik ook mee wilden rijden. Nou daar hoef je natuurlijk geen twee keer over na te denken. “Tuurlijk, lijkt me super gaaf!”
Tijdens dit gesprek over de rally werd er een auto geveild. Een gloednieuwe Fiat 500 Abarth. Onze coach zij toen: “Nou als jullie de rally willen rijden dan kun je de man die de auto nu koopt wel vragen of jullie daarin mogen rijden.”Na 2 wijntjes denk je blijkbaar dat je stoer bent dus dat zouden Shomara en ik wel even doen. Na even zoeken de beste man gevonden en onze brutale vraag gesteld. Zijn antwoord was: “Daar valt wel over te praten. Bel maar even binnenkort”. En gaf zijn visitekaartje aan ons. Toen bleek dat hij in de kinderopvang zat heeft Shomara nog even met hem nagepraat over haar bikkelplan en ik ben naar onze coach gegaan om te vertellen dat we dit auto dealtje vast wel rond kregen! Tussen de bedrijven door konden we nog genieten van verschillende optredens, lekker eten en nog veel meer. Het is bijna teveel om in één blog te krijgen.

Aan het einde van de avond sloten we af met een afterparty + DJ. Daar werd nog wat nagesproken en gedronken natuurlijk. Van mijn coach kreeg ik op het einde van de avond een tas vol cadeaus die ze hadden gewonnen met heel Vereniging het Verschil tijdens de loterij die avond. Deze tas zat vol DVD’s, stickers, pennen, visagie workshop t.w.v. 50 euro, zwemband, zonneklep, armbandje, keycord, servetten, spuiten en slikken spel en een digitale sleutelhanger. Verder had ik al een t-shirt van iemand anders gekregen en bij de uitgang wachtte ons nog een prachtig glas met een tekening van Bart erop, gevuld met van die heerlijke suikerbanaantjes. En natuurlijk heb ik als aandenken het programma boekje meegenomen en had Marloes nog een Veronica gids meegebracht waar een artikel in staat over Bart de Graaff. En als aller aller laatste heb ik een stapeltje contactgegevens verzameld van een aantal mensen die ik heb ontmoet.

Uiteindelijk was ik rond 02:00 thuis in het hotel volgens mij. De adrenaline ligt zo hoog dat slapen ineens een hele saaie bezigheid is. Terwijl je écht wel moe bent. Je wilt je verhaal het liefst nog 100x vertellen voordat je naar bed gaat. Maarja, het tijdstip is niet zo geschikt als je moeder al half ligt te slapen in het hotel. Dus ben ik ook maar gaan slapen. De volgende dag ben je ondanks de vermoeidheid nog steeds energiek van adrenaline. Allereerst mijn moeder bijgepraat en nog wat verslag op Twitter gedaan. Later die dag mijn vader nog bijgepraat en wat vrienden gesmst.

Nu zijn we alweer bijna een week verder. Het is nog steeds nagenieten. Waarvan 90% in de positieve zin en 10% in de negatieve zin. Het avondje op hakken lopen resulteerde in twee zulke dikke/ontstoken voeten dat ik mijn eigen slippers niet eens meer aan kon. Inmiddels is dat met een hoop koelen en nieuwe, ruimere slippers redelijk opgelost. Mijn linkerhand krijgt af en toe de neiging om terug te gaan in standje november 2010 en de rest van mijn lijf weet ook even niet zo goed waar ie het zoeken moet. Maar dat is het allemaal waard. Het was zo waanzinnig leuk. Zoiets geeft ook energie!

Het was gewoon geweldig! En het belangrijkste van deze is avond is natuurlijk dat het een groot bedrag heeft opgeleverd voor de bikkels van volgend jaar en de andere doelen waar de Bart Foundation zich voort inzet. Ik heb ontzettend veel respect voor Mirjam. Hoe zij over haar broer praat en hoe ze doorzet wat hij begonnen is. Daar mag best even bij stil gestaan worden. Maar ook bij de mensen die deze avond verder georganiseerd hebben. Geweldig! Een virtueel applaus voor jullie allemaal.

Gister was er ook een documentaire over Bart deze was erg bijzonder. En daarna een nacht lang allemaal filmpjes van hem. Dit heb ik opgenomen. Ik denk dat het absoluut de moeite waard is om te kijken. Ik vond de documentaire al heel indrukwekkend.

Een conclusie lijkt me na deze blog niet echt nodig. Ik denk dat jullie wel begrijpen hoe mooi het is geweest. Komende week heb ik een afspraak met een webdesigner die waarschijnlijk de website opnieuw gaat doen en via een collega van mijn moeder een tip gekregen over iemand die ontzettend goed is met communicatie. Misschien eens leuk om mee te gaan praten over eventueel projectleiderschap voor de website.

Er is van alles te doen dus. Erg leuk allemaal!
Later meer.

Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *