2013

Nieuwe start

Na een pittige zomer die ik eigenlijk helemaal niet gebruikt heb als zomerstop maar als ‘zomerdoorgaan’ De zomer stond eigenlijk in het teken van Stichting Onzichtbaar Ziek en de nieuwe website. En natuurlijk mijn eigen nieuwe website www.tinekeveenstra.nl. De zomerstop kwam eigenlijk vorige week woensdag pas. De zomerstop in de slechte zin…

Afgelopen woensdag, 18 september ’13, dorpsfeest in het dorp waar ik woon. De gezelligste week van het jaar. Alleen voordat die kon beginnen moest er nog even een bankrekening voor de stichting aangemaakt worden, wilde ik nog dat éne leuke rokje hebben en moesten er nog wat noodzakelijke boodschappen gedaan worden. Ik voelde me eigenlijk de hele dag al niet zo lekker maar hé ‘what’s new?’. Toch?

Na het avondeten bij mijn ouders thuis, wat we op deze woensdagavond al jaren achtereen nuttigen met de man die de bloemen komt brengen voor de Gondelvaart en dus het dorpsfeest, voelde ik zieker worden. Ik liep naar boven mat mijn koorts en hartslag op. Ik bleek koorts te hebben en mijn hart sloeg maar liefst 165 slagen per minuut. Ik riep naar benenden dat we een probleem hadden. Dat gaat er thuis toch altijd direct een belletje af en begint er alvast iemand met rennen. Nee dat is ietwat overdreven maar ik word wel altijd meteen serieus genomen. Ik ben namelijk niet iemand die zomaar zegt dat we een probleem hebben.

Na overleg met mijn moeder besloot ik de dokterspost te bellen. Deze belden terug met de mededeling dat er zo snel mogelijk een arts langs zou komen. Na een half uur wachten stond een vrouwelijke arts voor de deur. Ik had me geen fijnere arts kunnen wensen. Ze heeft me uitgebreid onderzocht en was er niet gerust op. Ze belde het UMCG en deze was het met haar eens: Verdenking bloedvergiftiging. Er werd een ambulance gebeld om mij op te komen halen en naar de spoedeisende hulp van het UMCG te brengen. Achteraf begon mijn zomerstop toen pas…

Abrupt was al mijn energie weg. Ik voelde me ontzettend moe en wilde het liefst slapen terwijl er om mij heen van alles gemeten en aangesloten werd. Na 3 uur (het was inmiddels 01:00) en een infuus vocht + antibiotica bleek dat mijn bloedwaardes goed waren. Ook mijn hartslag was weer gezakt. Ze hadden mijn reumatoloog gebeld en die had geadviseerd mij onder haar toezicht naar huis te laten gaan. Zij zou contact houden over hoe ’t met mij ging thuis. Alles wat eenmaal aangesloten was werd weer afgekoppeld en mijn bandje voor een opname werd van mijn pols geknipt. Ik was even perplex van het feit dat ik naar huis mocht. Dat had niemand verwacht! Op prachtige blauwe zwembad plasticjes verliet ik samen met mijn ouders het UMCG. Ja wie heeft er nog schoenen nodig als je vannacht opgenomen wordt?

Na een nacht goed slapen was ook mijn koorts gezakt. Het enige wat niet was hersteld was mijn lichaam. Ik voelde me door een vrachtwagen overreden en kon nagenoeg niks. Mijn ouders hadden allebei een sleutel van mijn huis en liepen om de twee uur binnen om brood te smeren, drinken in te schenken, appels te schillen, mij aan- en uitkleden en meer van dat soort.

Inmiddels zijn we 1,5 week verder en faalt mijn lijf nog steeds. Ik heb weinig energie en (af en toe) tril ik enorm. Op slechte momenten kunnen mijn hoge hartslag en koorts ook zo weer opduiken. Nog niet alle uitslagen van die nacht zijn binnen maar mijn reumatoloog en ik gaan er vanuit dat ik veel te veel van mijn lijf gevraagd heb en mijn lijf nu zelf de zomerstop inlast. Al kan ik het beter hernoemen nu. Misschien ‘hersftpauze’?

Een eerdere MRI uitslag liet ook al weten dat mijn ziekte actief is. De bult in mijn nek/hals waar ik al langere tijd last van heb blijken meerdere bulten te zijn. Al deze bulten zijn ontstekingen en dit duid op ziekte activiteit. Hier is niks tegen te doen…

Maar hallo ik heb een belangrijke opening 27 september. Daar moet ik natuurlijk gewoon staan! Het vergde een hele hoop slapen en dingen uit handen geven maar het is me (als het goed is, want ik schrijf dit een dag vantevoren) gelukt. Later meer over deze dag!

Na deze dag is wel het plan om goed te gaan luisteren naar dat lijf van mij voordat het weer heel hard op de rem gaat staan. Maar voor nu eerst alleen een heel warm welkom op mijn nieuwe website. En voor mijzelf…’Nu nog even keihard genieten!!!’

Liefs,
Schermafbeelding 2015-12-10 om 20.25.13

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *