2017,  Curaçao,  Emigreren Curaçao

Last hours…

Ik was dit bericht op Facebook aan het typen maar kwam al op zoveel tekst dat ik besloot het toch snel in een blogje te proppen.
Het komt nu wel heel dichtbij. In minder dan 48 uur ben ik weg. Wat zijn die laatste dagen dan toch vreemd en hectisch tegelijk. Een setje extra armen en benen waren op dit moment geen overbodige luxe geweest. Of iemand nog een octopus thuis die paar pootjes wil uitsteken?
 
What’s apps, telefoontjes en berichtjes op Facebook & Instagram stapelen en op. Ik wil antwoorden maar het is eigenlijk te druk. Hier en daar nog even mensen snel dagen zeggen en knuffelen in real life. Zondag ben ik nog met mijn ouders richting Noord Holland geweest om vrienden op te zoeken. Oftewel ik/we vervelen ons niet. Mijn opa en oma’s komen nog even langs en die koffers moeten ook nog gevuld, gewogen en gesloten worden. Ik denk wel dat deze dagen heel goed bijdragen aan eindelijk eens kunnen slapen in het vliegtuig haha!
Het voelt allemaal snel, snel en als ik ergens mee bezig ben is dat kort. Dan zie je de mooie bruine oogjes van Bente je eens lief aankijken, maar dan is er ineens weer iets anders wat nog moet gebeuren. Je wordt echt geleefd en daarom pas tijd om het een beetje te laten zinken na vertrek denk ik. Misschien ook beter dat je niet teveel tijd hebt om na te denken. Het is nu ook wel tijd om gewoon te gaan!
 
Morgen met een vriendin en haar zoontje mij uitschrijven uit Nederland. Fijn dat jullie even mee willen! Ohja en vanaf morgen ga ik lekker terug in de tijd naar prepaid simkaart haha! Ik neem een Curaçao’s nummer en mijn NL nummer heb ik voorlopig om laten zetten in prepaid. Zo is het nummer niet meteen weg maar kost het me wel zo weinig mogelijk geld. Dit dus morgen en dan hopelijk nog een paar korte uurtjes slapen voordat we vertrekken naar Schiphol. Mijn lieve ouders brengen mij.

Opnieuw heb ik weer mogen ervaren hoeveel lieve mensen ik om me heen heb. De crowdfund met ruim €2700 op de teller, kaartjes, foto’s, kadootjes, zakcentjes en natuurlijk liefs & knuffels. Geweldig!!! Nederland als land opzich kan ik missen maar wat laat ik een hoop lieve mensen achter. Fantastisch! Alleen maar liefde voor jullie, maar dat wisten jullie al… (hopelijk).
Voel je niet aan de kant gezet als je bericht, telefoontje, mailtje nog wacht. Ik heb te weinig energie en handen om aan alles toe te komen. Het komt goed maar kan even duren. Mijn excuses daarvoor!

Ik ga weer even verder met de laatste dingen die nog te doen zijn en nog snel de laatste mensen knuffelen!

Veel liefs,
Tineke

15 reacties

 • Hella

  Wens je alle goeds meis! En wil je er nog even aan herinneren dat er bij een emigratie altijd een korte tijd komt van “wat dóe ik hier in vredesnaam?” Dat gaat ook weer over, en dan ben je echt ingeburgerd. Gaat helemaal goedkomen met jou. Liefs!

 • Karin de Vries

  Hey lieve Tineke, heel veel plezier Meis! Ik hoop voor je dat het allemaal goed met je gaat! Het heerlijke warme weer zal je goed doen! Ik vraag de familie wel ff je adres dan kan ik je ff een kaartje sturen daar! Heel veel plezier, gezondheid en geluk lieve meid! Groetjes, liefs en knuffel van Karin

 • Femmy

  Het is zo raar… We hebben elkaar nooit IRL gezien en toch zal ik je missen, hahaha! Ik wens je heel veel succes met de laatste loodjes, sterkte met afscheid nemen en een hele goede reis. Ik kan niet wachten op je eerste blog vanuit Curaçao. Dikke Hollandse knuffel van Gijs, Ayden en mij. xxx

 • Ageeth

  Lieve Tinus, het ga je goed?Heel veel gezondheid, geluk plezier etc toegewenst. Geniet van dat heerlijke weertje daar? wij vinden het superstoer dat je deze stap zet? En we blijven je volgen.. dikke kroep en een dikke tut fan us?

 • Jeannette

  Laiverd… Jesse en ik wensen je een hele goede vlucht en een geweldig goed/ nieuw, zo pijnvrij mogelijk leven toe… Dat je energie over houdt om dingen te doen die je leuk vindt…

  Megadikke knuffel van mij en je kleine broertje ?

 • Annemieke

  Lieve Tineke, er is een liedje dat heel dramatisch bezingt dat Afscheid Nemen niet bestaat. Ik vind het ook een bemoedigend idee…. tot weerziens! Geniet van je avontuur! En zo lief…. Han heeft je pake getroffen op Terschelling. Over apetrots gesproken! ?

 • Wilma

  Lieve Tineke Ik wens je een goede reis en alle geluk van de wereld .
  Fijn dat je straks veel meer energie en een betere gezondheid hebt daar en dat je dan weer kunt genieten van het leven.Ik blijf graag genieten van je blogjes en ook al heb ik je nooit live ontmoet toch voelt het alsof ik je al jaren ken.Nogmaals heel veel geluk daar.
  Liefs Wilma

 • Klaas Alma

  Buurmeisje die we op zagen groeien tot grote meid. Die altijd even bleef staan praten. Heel veel succes en dat je daar maar een beter leven tegemoet gaat. En wij (ook Ingrid) vinden het een hele stoere beslissing.

  Heel veel liefs van Klaas en Ingrid.

 • Elisabeth (van oa Djordy, umcg)

  Heel veel liefde en plezier in je nieuwe thuis land Tineke. Ik heb nooit gereageerd, geloof ik. Wel steeds gelezen.
  Respect voor je keus, respect voor je ouders. Een begrijpelijke beslissing.
  Hoop natuurlijk dat je ons mee laat ‘beleven’.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *