2018

Het stokje doorgeven

Als het (langere tijd) niet goed gaat moet je stappen terug doen. In eerste instantie probeer je alles wat je kon toch nog een paar keer uit om te kijken of je het niet alsnog kan blijven doen. Alleen kom je er langzaam achter dat er een aantal dingen zijn die echt niet meer lukken. Zo kwam ik na veel proberen en doorzetten tot de conclusie dat ik mijn functie binnen Stichting Onzichtbaar Ziek echt niet meer aan kan.

Een pittige conclusie als je net je bedrijfsplan rond hebt, de Bart Foundation je financieel steunt en er net een nieuwe website gelanceerd is. Ik heb een geweldig team die tot op de dag van vandaag alle werkzaamheden geweldig hebben opgevangen toen ik na de opening door mijn gezondheid uitgeschakeld werd. Ik had het zo druk gehad en verwachtte eigenlijk dat het een terugval was. Alleen is dit inmiddels wel een erg lange terugval. Mijn vermoeidheid is wel iets verbeterd en ik kan ook weer wat meer dan net na de opening maar Onzichtbaar Ziek draaiende houden, teamleden aansturen, mails beantwoorden en de site/stichting actueel houden lukt mij niet meer. Al snel werd duidelijk dat een dergelijk persoon wel nodig is. Je krijgt namelijk tussendoor nog veel vragen waar alleen ik op dat moment het antwoord op kan geven.

Na lang nadenken en een gesprek met mijn coach en de Bart Foundation is besloten dat ik definitief mijn functie overdraag. Het geeft me teveel druk. Je weet dat er dingen moeten gebeuren maar het lukt je niet. Ik kan dat slecht aan de kant zetten. Ik merkte ook dat ik hier zieker van werd omdat ik probeerde meer te doen dan ik eigenlijk kon.
Uiteindelijk na een paar telefoongesprekken heb ik afgelopen week de juiste persoon gevonden om het stokje aan door te geven. Columniste Frouckje. Ze is al enige tijd bij het team, heeft met mij in het beheer gewerkt en, last but not least, ze is ontzettend enthousiast en zit vol leuke ideeën! Voor mijn gevoel de perfecte persoon om Onzichtbaar Ziek over te nemen. Frouckje heeft er zin in en wil heel graag mijn functie overnemen. Na het akkoord van de Bart Foundation is mijn moeder aan de slag gegaan om papieren in orde te maken voor de overdracht. Dit proberen we zo snel mogelijk in orde te maken.

Bij deze ben ik dus officieel eigenaar/ambassadeur af. Ik ruil mijn plaats in en blijf op de achtergrond aanwezig. Ik ga proberen het schrijven, wat ik graag doe, voort te zetten en daarvan ook stukken op Onzichtbaar Ziek te plaatsen. Ik ben dus niet helemaal weg en zowel het team als de website zullen voor altijd een plekje in mijn hart hebben. Het team is inmiddels op de hoogte en reageerde gelukkig heel goed. Op dit moment is er voor mij geen andere keuze mogelijk. Mijn gezondheid dwingt me om te stoppen en andere keuzes te maken. Helaas, maar ik ben er van overtuigd dat er voor mij (later) opnieuw iets komt wat ik wel aan kan en waar ik weer net zoveel plezier aan beleef en passie voor heb als voor Onzichtbaar Ziek.

Als laatste hoop ik dat de website zijn kracht en succes behoud en dat jullie Frouckje met open armen zullen ontvangen.

Liefs,
Schermafbeelding 2015-12-10 om 20.25.13

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *