2021,  Boek,  Life Goals,  Lifestyle

Oncomfortabele Power

Wie herinnert zich nog het kast opruimen van 2020 uit mijn vorige blog? Eén van mijn eindejaarsacties om het nieuwe jaar fris te beginnen. Spullen werden weggegooid, anderen online gezet. Dit zorgde voor een leuk extraatje in mijn portemonnee. Ik had het geld opzij gezet. Voor de dag dat we weer een vliegtuig kunnen pakken misschien?  Tot de masterclass van Rutney Sluis & Ali B 29 december. Het was een gratis masterclass over NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Zelf wist ik tot die avond ook niet wat dit was. Voor een goede korte uitleg heb ik Google gevraagd voor jullie:

‘De term Neuro Linguïstisch Programmeren, tegenwoordig beter bekend als NLP, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop volgens reageren. Het ontdekken, gebruiken en veranderen van de onbewuste patronen in het zenuwstelsel om specifieke en gewenste uitkomsten te bereiken.’ 

Ik was zo ontzettend enthousiast over de uitleg van Rutney en de ervaringen van Ali B dat ik hier meer mee wilde doen. In dezelfde masterclass werd een heel mooi aanbod gedaan. Een jaar lang toegang tot de online NLP opleiding, twee coachingsgesprekken en een seminar weekend. Je kan nu waarschijnlijk raden waar die verdiende centjes van eind 2020 naartoe gegaan zijn.

De seminars waren afgelopen weekend al. Twee dagen vol inzichten, doelen stellen, je eigen valkuilen herkennen en bedenken hoe je deze aan kan pakken. Met natuurlijk als streven dat je niet opnieuw in dezelfde kuilen stapt en je doelen behaalt. We waren via Zoom met ongeveer 350 mensen dit weekend. Wat een power spatte hier vanaf! Súper! Ik mis al het nu al. Gelukkig is het nog niet afgelopen…
De voornaamste taak van afgelopen weekend was doelen stellen voor komend jaar en deze uitschrijven. Het bedenken ervan is niet zo moeilijk. Wat je eventuele obstakels of valkuilen hierin zijn ook niet. Het moeilijkste vond ik om je valkuilen zo duidelijk op papier te zetten en om mijn doelen bekend te maken zodat ‘de wereld meekijkt’. Dat geeft natuurlijk een bepaalde druk om stappen te maken. Het is dan ook nogal oncomfortabel om hier mijn doelen neer te zetten nu. Sowieso omdat ik iemand ben die doelen voor zichzelf houdt en ze presenteert als ik ze gehaald heb. Dan hoef je je fouten of dingen die niet helemaal gaan zoals je wilt ook niet te showen. Lekker veilig. Terwijl het maken van een fout en het hebben van valkuilen hoort bij mens zijn.

De drie belangrijkste doelen die ik gesteld heb voor dit jaar:

  1. Starten met een boek/bundel schrijven
  2. Meer rust in mijn hoofd en creëren van meer zelfcompassie.
  3. De NLP opleiding afronden

Een paar mensen weten dat het schrijven van een boek/het bundelen van mijn verhalen een wens van mij is. Ondanks dat ik al 14 jaar schrijf is dit iets waarbij ik denk dat ik een blog kan onderhouden maar niet goed genoeg ben voor een boek. Waarom? Een stem in mijn hoofd. Wie heeft er ook zo’n stemmetje? Iedereen wel ergens, toch? Spreekt dit stemmetje de waarheid? Ik hoop het niet!
Dit is overigens meteen een deel van mijn tweede doel. Ik ben vaak druk in mijn hoofd, mede door dat stemmetje. Wil áltijd meer dan mijn lijf daadwerkelijk kan. Ik wil maar wat graag mijn leeftijdsgenoten bijhouden. Doelen behalen die ik zou hebben gehad als ik gezond was geweest. Dat levert veel onrust op. Plus het idee dat ik dingen niet kan of er niet goed genoeg voor ben. Als je constant te hoog inzet dan is onderpresteren snel gebeurd. Wat het nog makkelijker maakt om die stem (onbewust) te voeden en te laten groeien. Niemand verdient zo’n stem. Iedereen verdient op zijn minst een positieve stem die even sterk, of het liefst sterker, is dan de negatieve stem. Kritisch op jezelf zijn mag maar het moet wel in balans blijven!

Het afronden van de online NLP opleiding heb ik als derde doel omdat dit, wat mijn betreft, ontzettend mooi kan samenwerken met mijn eerste twee doelen. Gelukkig is de opleiding niet lang en zéker te doen in verhouding tot mijn energie. Mijn eerste start van NLP is het zichtbaar maken van mijn doelen. Voelt het opschrijven hiervan oncomfortabel? You bet! Ik heb nu mensen die meelezen… slik. Bij deze zijn jullie mijn ‘oncomfortabele’ publiek. Hopelijk zijn jullie ook nog steeds mijn lieve en meelevende publiek. Bij deze wil ik jullie even de Power song meegeven van afgelopen weekend. En ondanks dat dit nu oncomfortabel is moet het ongetwijfeld veel positieve energie geven als ik deze doelen kan halen. Power!

Ik ga jullie op de hoogte houden komend jaar.

Liefs, Tineke

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *