2018,  Curaçao

Weekendje Bonaire beleven

Na een heerlijk weekend Bonaire vorig weekend ben ik weer terug op Curaçao. Ik heb voordat ik hier ging wonen nooit de andere eilanden bekeken. Ik was eerlijk gezegd een beetje bezorgd dat ik bij bezoek aan de andere twee eilanden spijt zou krijgen van mijn keuze. Aruba heb ik nog niet gezien maar maak ik me minder zorgen over. Bonaire wel. Eenmaal aangekomen en nadat ik binnen één dag de helft van het eiland al gezien had was dat gevoel meteen weg (gelukkig). Opnieuw verhuizen staat momenteel ultra laag op de to-do lijst! Andere eilanden in de buurt heb ik sowieso nooit over nagedacht.

Bonaire, een prachtig eiland en zonder meer heerlijk om vakantie te vieren maar niet om te wonen. Echt te klein! Het is er zó rustig dat ik onderweg dacht: Waar is iedereen? Hoezo rijdt hier niemand? Je kwam soms ook echt lange stukken niemand tegen. Dat je zit te wachten op dat ene typische stofwolkje uit tekenfilms die de verlatenheid symboliseert. Er is vooral veel natuur en je houdt het niet voor mogelijk maar het water is nog blauwer dan op Curaçao. Ezeltjes in het wild. Sorobon beach. De 1000 steps die gelukkig niet echt 1000 steps was. De zoutpannen van Bonaire zijn AMAZING. Elke foto die ik ervan probeerde te maken was zo’n slap aftreksel van het echte. Komt hoog op het lijstje van ‘mooiste dingen ooit gezien’.

Ondanks dat Bonaire nog echt een gemeente is van Nederland betalen ze hier ineens alles in dollars. Hier op Curaçao vieren we vandaag ook Koningsdag maar Bonaire dan weer niet. Ik met mijn basic Papiaments werd heel raar aangekeken want er wordt veel Engels gesproken. Je kan daar in vergelijking met hier dan weer wel best veilig een rondje fietsen of met een scootertje rijden. Het is geen Nederland maar al wel stuk beter te doen dan hier. Was voor een weekendje wel heel leuk om zo rond te rijden. Gaf extra vakantie-vibe aan het tripje. Hoe ik ooit 70 durfde te rijden op mijn scooter 12 jaar geleden is mij een groot raadsel. Toen ik dacht nu toch al best hard te rijden reed ik nog maar 25km per uur. Oma op de scooter. Later dacht ik: Ach ik rijd op de Antillen, poko poko. Ik hoef hier niet snel. Iets met Nederlander zijn en zoveel willen zijn dat je meteen vol gas geeft! Nouja, heel erg figuurlijk dan in dit geval haha.

Als je, net als ik, al op een van de eilanden in de buurt woont is het lekker even van je eigen eilandje af te gaan op deze manier. Ik zat twee nachtjes in een hotel en had dus even echt vakantie. Ja veel mensen roepen dan dat het hier toch elke dag al moet voelen als vakantie? Ja dat is soms ook wel zo maar je moet net als in Nederland hier ook weer gewoon wassen, opruimen, boodschappen, klusjes doen etc. Uiteindelijk gaat dan zelfs een tropisch eiland weer lijken op het doodnormale dagelijkse leven. Al voelt het bijna elke weekend alsof ik weer met vakantie ben. Het vakantie gevoel is hier in ieder geval een stuk dichterbij dan in Nederland.

Bonaire is zeker een aanrader, prachtig om keer gezien te hebben maar (voor mij persoonlijk) als vakantie. Als het mee mag zitten qua gezondheid wil ik vanaf hier natuurlijk ook nog graag Aruba bezoeken. Misschien leuk voor oktober/november van dit jaar? Energy-wise is het wel weer even pittig geweest. Je wil zoveel mogelijk zien in korte tijd en dus schakel je je lijf even zoveel mogelijk uit op alle manieren die binnen mijn bereik liggen. Niet verstandig, zeker niet gezond en betaal ik ook een prijs voor maar dit is iets wat ik toch maar even weer gedaan en meegemaakt heb…

Liefs, Tineke

4 reacties

  • Tineke den Boer

    Wat weer een heerlijk blog om te lezen. Het enige dat wij ooit van Bonaire zien is de kleine luchthaven. Daar komen we op de terugvlucht van Aruba naar Amsterdam altijd even voor een kleine 3 kwartier. Passagiers ophalen en vliegtuig schoonmaken.
    Ons eiland voor vakantie is echt Aruba. Meestal mei/juni.
    Je schrijft in je blog dat je er misschien oktober/november heen gast, maar dat is het regenseizoen, waarschijnlijk hetzelfde als Curacao, korte maar felle buien. De muggen eggen snel hun eitjes en zodra de regen over is eg veel eitjes die uitkomen en sommige mensen lek steken ?. Maar is een zeer levendig eiland. Op Curacao zijn we nooit geweest. Fijn weekend weer. Andere 10-eke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *