2009

De ‘geniale’ oplossing

Vandaag contact gehad met de reumaconsulent omdat ik constant pijn aan spieren en gewrichten heb. Vannacht opnieuw van 1 tot 6 wakker gelegen. Nouja ik wil best een avondje nachtbraken maar daarna moet het klaar zijn. Ondertussen doe al ik 4 nachten niks anders.

Deze vrouw heeft mijn klachten aangehoord en deze overlegd met de dienstdoende reumatoloog. Zelf had ze namelijk geen kant-en-klare oplossing. De pijnstillers die ze normaal voorschrijven mag ik niet hebben vanwege de ITP. Na wat gepieker kwam ze met een volgens haar “goed passend” advies. Prednison.

Toen ik de eerste letters al hoorde begonnen mijn oren al te klapperen. Jasses niet die vieze troep! Had ik nou maar nooit gebeld. Ik zag de bui al hangen…

Aan het einde van de middag werd ik terug gebeld. De heren dokter hadden eerst besloten Prednison voor te schrijven maar bedachten later dit maar niet te doen omdat de klachten dan zouden verdwijnen en mijn eigen reumatoloog het geheel niet meer kon aanschouwen. (Tjsa ook zonde dan mist die de primeur)

De “geniale” oplossing wat hun betreft was een afspraak met mijn eigen reumatoloog. Deze kon wel “ergens”, “binnenkort” geplaatst worden. Pfff nee dat had ik zelf ook nog niet verzonnen ofzo. Nouja vooruit daar doe ik het dan maar mee.

Wat ik ondertussen met de pijn deed was aan de reactie van de andere kant te horen een vreemde vraag. Nouja rust roest ennuh je moet het advies van je eigen arts maar even afwachten. Wij weten het ook even niet.

Pfff, tsja ik snap hun ook wel en ben ook wel weer dankbaar dat ze het tenmiste overleggen. Ze kunnen het ook helemaal niet doen natuurlijk maarja als er nou ook een goede oplossing uitkwam zou wel dubbel zo fijn zijn.

Wachten dus… & volgende week (denk ik) naar Bootsma

Liefs

ps: De oorzaak van dit alles zou het doorbreken van de Rituximab zijn. Dit zou betekenen dat mijn lichaam de werking van ’t medicijn probeert te stoppen. Dan zou ik binnenkort ook weer met een heerlijk laag bloedplaatjes aantal zitten.

Jackpot.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *