2010

Blaren bestrijden

En toen… zat het weekend er alweer op en zitten we in de week van poging twee tot Rituximab geven. Na mijn laatste blog berichtje van vorige week heb ik vooral geprobeerd de koele plaatsen in de omgeving op te zoeken. En dat was vooral op de bank in de huiskamer en de slaapbank op de 1ste verdieping.

Nadat ik dinsdag bij de KNO arts was geweest en alles heel erg goed leek ging het de dagen erna niet veel beter. Ik kreeg steeds meer last van mijn keel en eigenlijk voelde ik me gewoon helemaal ellendig. Woensdag krijg ik ineens allemaal blaasjes in mijn mond. Soort blaren ofzo. Het prikte ook en deed zeer met eten. Ik durfde al niet eens meer te bellen met een dokter of iets dergelijks want ja ze hadden dinsdag gezegd dat het er heel goed uitzag. En op een gegeven moment voel je je wel een beetje een zeikerd als er dan wéér iets is. Dus ik liet ’t maar zo, het zou vast wel weer overgaan.
Nouja niet dus! Donderdag nog meer blaren erbij en het ging alsmaar meer zeer doen. Ik at al bijna niks meer en zelfs sommige soorten drinken deden al zeer. En als ik nou overgewicht had was het mooi moment om wat af te vallen maar dat is nou ook niet bepaald het geval. Dus het was wel belangrijk dat ik snel weer wat meer zou eten. Vrijdag dus toch maar de dokter gebeld en bleek ik spruw te hebben. Een infectie in de mond die voorkomt na bijvoorbeeld antibiotica, afweer onderdrukkende medicijnen, ziekte en slechte weerstand. Nou check, check en dubbel check want ik scoorde op alle punten. Spruw dus, waar ik een heel vies drankje voor heb gekregen wat ik nu nog ongeveer 2 dagen moet gebruiken.
Het weekend kon ik dan ook eindelijk weer een klein beetje normaal eten. En voelde ik me ook wat fitter. Toen ben ik mee geweest naar de verjaardag van mijn oom en gister naar de verjaardag van mijn neefje. Het is dan wel even leuk om wat anders te hebben. Ondanks dat veel mensen vragen hoe ’t gaat en ’t toch wel veel energie kost, is het toch leuk om even niet ziek in bed of op de bank te liggen ofzo. Maar om even op ’t feestje te zijn.
Zo probeer ik toch nog wel af en toe even wat leuks te plannen. Even iets met familie of vrienden. In slechte periodes komt dit wel onder druk te staan. Als je jezelf ziek voelt wil je ook het liefst beter worden en wat tv kijken en slapen. Dan is gezellig in de kroeg zitten of een feestje vieren wel het laatste waar je aan denkt.
Als je dan een griepje hebt is dat niet zo’n probleem maar als je zoals ik nu een langere periode niet fit/ziek bent dan wordt dat toch lastiger. Je moet meer afzeggen dan je lief is. Dus je contacten worden een stuk minder. Maar om ook weer nieuwe afspraken te maken is ook lastig omdat je niet weet of je je snel weer goed genoeg voelt. Langere ziekte periodes zijn absoluut niet bevorderlijk voor je sociale contacten en de activiteiten die op je agenda stonden.
Dat zijn wel dingen waar ik heel erg van kan balen. Ik probeer wel zoveel mogelijk contact te houden met iedereen door mail, sms, hyves, mijn blog, telefoontjes etc. Maar zelfs dat is soms nog lastig bij te houden als je ziek bent. En ik vind dat zelf dan weer erg rot tegenover al mijn vrienden en familie. Terwijl ik weet dat ze het waarschijnlijk gewoon wel begrijpen! Maar toch.
Al met al wordt het dus nog wel even spannend deze week. Kan Rituximab nu wel doorgaan? Helemaal omdat ik nu ook nog spruw heb. Wat dus zegt dat mijn weerstand heel laag. En Rituximab zou die nog meer verlagen. Ik weet niet of mijn dokter dat wel wil gaan doen…..
Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *