2010

Ik zou ik niet zijn…

Officieel moest ik vandaag op mijn controles verschijnen. Bloedprikken en KNO-arts. Maar “again” ik zou ik niet zijn als dat weer anders liep…

Ik werd maandag al wakker met meer oorpijn dan ervoor en dinsdag kwam er ook nog keelpijn bij. En omdat prednison je afweer remt dacht ik misschien moet ik maar even bellen wat nu te doen.
Ik gebeld, besluit de spoedarts dat ik maar even gezien moet worden. Dus ik mijn vader (wéér) van zijn werk afhouden en naar huis laten komen. Zodat we om half 2 in Groningen waren. Ik had eigenlijk gedacht dat de ontsteking terug was maar het bleek er heel goed uit te zien. Alleen mijn keel was wel rood. Maarja, pillen kreeg ik al genoeg volgens de dokter dus hij wou het eigenlijk gewoon aankijken en dacht ook dat het wel over zou gaan! Misschien geïrriteerd/ontstoken slijmvliezen door de medicijnen…?
Vandaag was de laatste antibiotica pil dus hopen dat het inderdaad daaraan ligt en dat ik niet straks weer een ontsteking er overheen krijg.
Nou als ik dan toch in Groningen ben kan ik ook meteen wel even bloed laten prikken. Dat was goed.
HB: 7,8
Trombo’s: 150
Leuco’s: 11.0
Vooral de laatste twee zijn enorm gestegen in een paar dagen maar dat komt allemaal van de prednison. En eigenlijk is het alleen ter overbrugging tot ik rituximab wel mag hebben. Veel mensen schieten nu misschien in enthousiasme maar ik weet dat als ik prednison stop ik net zo hard weer zak in mijn waardes en dat het me niks, behalve een hoop bijwerkingen, oplevert. Het is wél fijn om te weten dat er nog iets is waar ik op reageer als er met spoed medicijnen nodig zijn.
Volgende week dat is wat voor mij belangrijk is… als alles dan goed is kan Rituximab doorgaan en hopen dat dit weer net zo goed mag aanslaan als de vorige keer. Das namelijk niet zeker.
Voor nu nog steeds last van mijn keel en ziek gevoel. Slap, zweterig, moe, spierpijn, trillerig etc. Probeer af en toe wel wat te doen maar dan moet ik al heel snel weer gaan zitten of liggen. Omdat ik me dan weer helemaal raar begin te voelen.
Geloof me dan is laptop, TV en bed echt een HELDEN uitvinding. Vooral de man/vrouw die het bed uitvondt mag wat mij betreft de nobelprijs. Ik ga slapen, zo kan ik nog net een nachtje lekker koel bijslapen. Morgen komt de HITTE! Tenminste als ik de weerman mag geloven.
Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *