2010

Daar ben ik weer eventjes

Afgelopend weekend naar opendag van de NHL geweest. Dit was eigenlijk de school waar ik mijn laatste hoop op had gevestigd. Er zijn daar twee opleidingen die ik graag zou willen volgen. Op de opendag kwam ik per toeval in gesprek met iemand die in de examencomissie zit van deze twee opleidingen die onder de categorie Social Work vallen.

Dit was om het maar even hard te zeggen een erg negatief gesprek. Wel heel eerlijk en reeel maar toch negatief. Er is mij duidelijk gemaakt dat in mijn situatie HBO eigenlijk geen haalbare zaak is alleen als ik gemotiveerd ben om er nog 7 of 8 jaar over te doen. Dit is mij door Stenden (de school waar ik nu op zit) ook al duidelijk gemaakt. Ook gaf NHL aan eigenlijk niet met mij in zee te durven. Omdat het moeilijk is om mij te bieden wat ik nodig heb. Helemaal in een opleiding Social work. Omdat dit toch veel groepswerk is en de praktijk misschien lichamelijk ook nog wel vrij zwaar zal zijn.

Op zo’n moment wordt toch weer die grond onder je voeten vandaan geslagen en moet je opnieuw wegen gaan zoeken waarin het gaat lukken om nog een diploma te behalen.
De meneer die mij zou begeleiden om toch nog ’t HBO af te maken hebben we deze week gesproken en die gaf aan me toch nog naar ’t HBO te willen hebben. Hij heeft hierbij steun gevraagd van ’t UWV. Hij hoopte daarmee te bereiken dat het UWV geld/middelen zou willen geven om een HBO opleiding de kans te geven mij beter te begeleiden.
Voor zover ik nu weet heeft het UWV aangegeven dit NIET te willen gaan doen. Wat betekent dat ik weer op de oude voet verder zou moeten op ’t HBO.
Om dit alles te bespreken is telefoon niet echt de beste oplossing dus staat er voor volgende week een afspraak gepland.

Verder moet ik morgen naar de huisarts om dus na te laten kijken hoe ’t kan dat ik wel een goed bloedbeeld heb maar nog steeds blauwe plekken en puntbloedingen heb die op ITP verschijnselen lijken. Daarnaast nog een oproep gekregen voor extra afspraak Kaakchirurgie, voor die kaak van mij, maar dit is pas op 5 mei mogelijk. Belachelijk laat! Ik hoop dit morgen ook te kunnen versnellen met wat support van de huisartst…

Verder (jaja ik ben er nog niet) moet er opnieuw gediscussieerd worden met het UWV over geld en mijn gezondheid etc. Dit gaat gebeuren in een, jawel, hoorzitting. Klinkt zwaar hoor vind ik. ‘T scheen wel mee te vallen volgens degene die ik aan de telefoon had maar bij hoorzitting denk ik toch aan lange zwarte pakken, hamertjes, gekke grijze pruiken, rechters, dat soort dingen. Nouja anyway, deze hoorzitting is 16 april. Daarnaast volgt er waarschijnlijk nog een nieuwe gezondheidskeuring om alles opnieuw te kunnen beoordelen.

Weer heel wat vind ik zelf. En ja ik ben er ook weleens heeeeeeeeel erg moe van. Al dat geregel. Dan denk ik vaak ik doe ’t zelf wel weer laat maar zitten al die instanties maarja eigenlijk ben ik ook gebonden. Ik kan niet meer zonder. Tenminste in ieder geval niet meer zonder ziekenhuis/dokters etc.. Dat zou ik willen, hahahhaa!

Nee even serieus, het is gewoon heel vervelend dat het ineens zo’n stuk slechter lijkt te gaan dan voor januari. Waardoor ik dus voor mijn gevoel ook een stuk minder energie te besteden heb en er weer op achteruit ga. En het ook weer moeilijker is om aan mijn dingen toe te komen.
Ik lig nog steeds vreselijk achter met mijn mailbox, hyves etc. Ik hoop nog steeds dat het zometeen weer wat beter met me gaat maar ik zal er ook rekening mee moeten houden dat dit ook weleens niet zou kunnen gebeuren..

Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *