2010

Mijn newsflash

Ik werd afgelopen dinsdag terug gebeld door Dr. Brouwer. Ze had de bloedplaatjes bekeken en vond het erg jammer voor mij dat het nu weer de verkeerde kant opging.
Ze wilde het graag in de gaten houden. Daarom moest ik op advies over 2 weken weer gaan prikken en die uitslagen laten faxen. Als het echt doorzakt nu en onder de 30 komt dan wordt er een nieuw behandelplan opgesteld.

In dit advies kwam wat verandering toen ik dinsdag avond na het zwemmen helemaal schuddend thuis kwam en ik amper nog op mijn benen kon staan. Wij dachten overbelasting van ’t weekend maar eenmaal in mijn bedje bleek ik er nog 39.0 graden koorts bij te hebben.

Ze hebben ons altijd gezegd dat we moesten bellen als ik koorts kreeg. Dus ik hing om 23:00 met Groningen aan de telefoon. Volgens de dokter die ik sprak hoefde ik niet meteen te komen maar moest ik ’s ochtend Brouwer maar opbellen, vond hij. Die had ik dus in twee dagen twee keer aan de telefoon… Ze vond de koorts een minder goed teken maar het werd zorgelijk als het erger werd of vrijdag nog niet over was. Dan zou ik weer moeten bellen als dat zou gebeuren. Minder goed teken omdat mijn lichaam door koorts bloedplaatjes nog sneller afbreekt. Dus ze vond dat ik eind van de week begin volgende week nu maar moest gaan prikken want Brouwer was bang dat het nu al sneller onder de 30 zou komen.

Nou ik heb de hele dinsdag nacht nog 39 graden koorts gehad en woensdag overdag ook nog veel 38,5. Vannacht begon de koorts blijvend te zakken en vandaag heb ik dan ook geen koorts meer. Ik voel mezelf nog niet fit maar wel blij dat de koorts weg is. Zelf denk ik stiekem nog steeds dat het overbelasting is geweest door afgelopen weekend. Maar omdat ik ook keel en oorpijn heb is een virus logischer volgens Brouwer.

Nouja maakt eigenlijk ook niet uit waar het van komt. Het is vooral vervelend voor mijn plaatjes die al laag waren… Waarschijnlijk gaan we morgen of volgende week maandag prikken om te zien hoe ’t gaat. En of ik die behandeling nog ff kan ontlopen….

Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *