2011

10 vingers & 10 tenen

Het is weer weekend…. en daar ben ik deze week wel extra blij mee. Ik plan bijna altijd alles zó dat ik een aantal dagen vrij ben, langer kan slapen of gewoon niks hoef. En dat klinkt voor veel mensen heel erg dom als je 100% afgekeurd bent en dus thuis zit maar serieus als ik dat niet doe dan loop ik halverwege de week zwaar op mijn benen te swieberen en kan ik een aantal weken of de week erna heel ziek worden. En als het dan nog gepland druk is oké, maar als ik dan ook nog onverwacht allerlei dingen moet dan kan mijn lijf dat niet meer aan. Deze week was dus dubbelop. Druk én onverwacht.

Maar even over de rest van de week…

Woensdag ben ik bij een therapeut geweest die je rug kraakt. Of nouja recht zet eigenlijk. Hij heeft naar mijn rug gekeken en er bleken een aantal wervels scheef te zitten. Het zit om meer plaatsen wel wat scheef bij mij dus dat het in mijn rug ook scheef zat was geen verassing. In drie behandeling kon hij mijn rug rechtzetten en hopelijk zou daarmee mijn handprobleem ook opgelost worden. Hij heeft diezelfde afspraak meteen de eerste behandeling gedaan. Nou het is net een massage al moet je af en toe van houding veranderen maar het doet echt helemaal geen pijn. En wonder boven wonder drukte de beste man op mijn linkerschouder en ik voelde de kramp van mijn hand afschieten. Wauuww ik kon het bijna niet geloven… na 3,5 maand lijkt er iets te zijn wat helpt. Geweldig!!!

Tot vandaag is mijn hand nog steeds goed alleen door de lange verkramping zijn de spieren in mijn vingers ernstig verkort en dunner geworden. Ze zijn dus nog wel enigszins krom en scheef maar met training en tijd heb ik goeie hoop dat ik straks mijn 10 vingers en 10 tenen weer compleet heb. Inplaats van 7 vingers en 10 tenen. Dat kan ik misschien de reumatoloog voor 10 maart afbellen. Dat zou nog eens uniek zijn. Ik durf ’t bijna niet eens uit te spreken zo uniek…

Donderdag was de eerste dag revalidatie van een acht weken traject. Maatschappelijk werk, fysio en ergotherapie. Uiteindelijk ging het erom dat we even duidelijk hebben waar deze komende acht weken om draaien. Nou dat is voornamelijk kijken naar hoe ik mijn energie verdeel en mij aanleren hoe ik het beste om kan gaan met sport/beweging. Daar gaat ’t eigenlijk om en daar begin ik dus volgende week mee.

Dan vandaag nog weer naar het UMCG om die ontsteking in mijn mond te laten controleren. De ontsteking is nog niet weg en moet nog beter worden voordat ze volgende week vrijdag een stukje tandvlees weg mogen halen dus nog extra spoelen en hopen dat het vrijdag beter is. Dus dat is nog even afwachten en duimen maar ’t zou fijn zijn als dit alles dan volgende week vrijdag achter de rug is.

Dus je kunt misschien wel begrijpen dat ik blij ben dat de week erop zit. Helaas heb ik het weekend ook nog elke dag wat dus ik ben straks blij als het maandag is en ik hopelijk een fijn dagje vrij heb.

Jullie allemaal een fijn weekend en tot blogs. Ik schrijf vast nog wel een stukje over JZHMH voordat de uitzending is geweest. Of over iets anders.

Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *