2011

Lijf met eigen leven

Zoals jullie weten leidt mijn lijf een heel eigen leventje. Doet alles waar het zin in heeft en doet voornamelijk wat ik niet wil! Het maakt zichzelf constant ziek zwak en misselijk. Vandaag was blijkbaar een dag dat mijn lijf besloot dat ik wel weer genoeg rustige tijden heb gehad want ik werd wakker met een dik en pijnlijk wang. Jaa het is écht waar, je zou het bijna niet eens meer geloven. Precies op de plaats waar een maand terug een verstandskies weggehaald is.

Het werd steeds pijnlijker en ik heb toch maar de tandarts gebeld… Daar kon ik vanochtend nog terecht. Echt super! Na kijken met grote lampen en prikken met tandarts attributen kwam de tandarts tot de conclusie dat de verstandskies die in januari getrokken is er nog zit… Tot grote verbazing van mij, maar na een hertelling bleek deze conclusie toch onterecht van meneer de tandarts. Uiteindelijk kwamen we dan toch op een ontsteking en omdat Groningen de kies heeft mag die de nazorg ook doen dus je voelt um al hangen. Een gezellig ritje UMCG.

Ik heb het UMCG natuurlijk ook al vreselijk moeten missen de laatste tijd. Al twee hele weken niet geweest. Dus het werd ook wel weer eens tijd. Ahumm. Om half twee zat ik dus met een daar-zijn-we-weer-look, onderuit gezakt met een kopje thee op een bankje op poli kaakchirurgie. Die look werd me eerst ook nog een beetje kwalijk genomen maar toen de dokter hoorde dat ik in 2010 ongeveer veertig keer in het UMCG had gezeten was die look toch goedgekeurd. 

Na wat praten en opnieuw kijken en prikken bleek het inderdaad een ontsteking. Ik heb een halve operatie kamer aan spoel spullen meegekregen en zelfs een heuse eigen spuit. Ik moet een aantal dagen flink spoelen met allerlei verschillende soorten water om de ontsteking beter te laten worden. Daarnaast nog 7 dagen 6 antibiotica pillen per dag, omdat het met mijn “medische geschiedenis”anders toch niet overgaat.

Komende vrijdag opnieuw laten controleren in Groningen en de week erop moet er een stukje tandvlees gecorrigeerd worden omdat anders de ontsteking terug blijft komen. Dit omdat de ontsteking nu ontstaan is door tandvlees wat over de kies groeit en wat je niet goed schoon kunt houden.

Kortom das was weer de jackpot vandaag. Gezellig zo naast revalidatie, een gekke hand, chiropractor en andere afspraken. En dan vragen mensen ook nog of ik me niet dood verveel thuis…. Ik denk dat dat antwoord nu wel duidelijk is.

Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *