2012

Bart Foundation

Dag lieve bloggers,

Hoe gaat het met jullie? Ik verslons mijn blog een beetje hé? Mijn excuses daarvoor. Ja de oorzaak weten jullie inmiddels wel, dat hoef ik niet meer uit te leggen. Nu ben ik vandaag na een extreem drukke week op de bank beland en dan kan ik toch niet helemaal niks doen (jaja ik weet het “doseringsproblematiek”). Dan ga ik stiekem maar wat klussen aan het uiterlijk van mijn blog en proberen er wat tekst uit te krijgen. Herkennen jullie vast wel… je bent moe en wilt rustig aan doen maar ondertussen toch nog even andere dingen doen die vanaf de bank kunnen. Herkenbaar?

Jullie weten al dat ik mezelf met onzichtbaarziek.nl had opgegeven voor de Bikkel 2012 wedstrijd van de Bart foundation. Vanaf 15 maart sloot de mogelijkheid om je in te schrijven en vanaf die dag begon de selectie van potentiële bikkels van 2012. Op donderdag 22 maart werd ik gebeld dat ik de eerste selectie ronde overleefd had en ik doorging voor de tweede ronde. Ik zou in de eerste week van april gebeld worden over de tweede ronde en of ik alvast 11 april vrij wilde houden. Want als je de tweede ronde ook overleefd mag je komen presenteren op het kantoor van BNN in Hilversum.

Donderdag 5 april, twee weken na het eerst telefoontje, werd ik opnieuw gebeld en bleek ik bij de laatste 12 bikkels te horen die mochten komen presenteren in Hilversum. Ik was dolgelukkig maar tegelijkertijd ook een beetje in de stress. De presentatie moest namelijk nog gemaakt worden. Oftewel ik had ongeveer 5 dagen om een verhaal in elkaar te zetten. Mijn timing is op dit soort momenten altijd perfect. Van die 5 dagen zat ik er namelijk 2 in Tilburg en was ik er 1 jarig… En eigenlijk kan ik sinds mijn ziek zijn niet meer werken onder deadlines/druk, maar dit alles mocht de pret niet drukken. Die presentatie zou gegeven worden. Zo’n kans krijg ik nooit meer!

Woensdag 11 april. De dag van de presentatie. Het was met een klein beetje hulp van Hedwyg gelukt om mijn Prezi af te krijgen. Verder heb ik mijn eigen verhaal al zo vaak uitgelegd, dus dat moest nu ook wel lukken. Eenmaal aangekomen bij het BNN kantoor bleek het allemaal iets uit te lopen dus werd van ons gevraagd even te wachten. Dit is helemaal geen straf als je lekker drinken aangeboden krijgt en zelfs taart en cupcakes tot je beschikking hebt. Na een een kleine 1,5 uur wachten mocht ik mijn presentatie geven. Ik werd naar een ruimte gebracht waar 6 juryleden op mij zaten te wachten. Voor deze 6 mensen moest ik mijn presentatie geven. Ik was erg zenuwachtig en ondanks dat de jury enthousiast was was ik zelf niet zo heel tevreden over mijn presentatie kwaliteiten. “Het had wel ietsje beter gekund” heb ik dan ook gezegd toen ik terug kwam bij de groep die nog lekker genoten van ’t eten, drinken en de gezelligheid in het BNN kantoor. Er werd na de tijd nog heel wat af gekletst en er moesten natuurlijk ook nog wat foto’s gemaakt worden. Voordat ik vertrok met mijn chauffeuse Jellie werd er nog gemeld dat we uitslag de volgende dag (donderdag 12 april) in de ochtend konden verwachten. Op de weg naar huis werd er nog gezellig gegeten bij Hajé en natuurlijk nagepraat over de presentatie. Jellie het was ontzettend lief van je dat je mee wilde en daarnaast was het ook hartstikke gezellig. Bedankt!

De volgende ochtend had ik gehoopt een beetje
uit te slapen maar half ’t team van onzichtbaarziek.nl bleek al vroeg in de stress te zitten en ik eigenlijk ook wel… Ik kreeg al zenuwachtige sms’jes om 06:55. Even elkaar opfokken, hahaha! Het was de uren daarna net of zat ik te wachten op mijn examen uitslag. Wat een ramp en wat een spanning. Om 10:15 kreeg ik een sms van iemand die het niet had gehaald. “Oef ze zijn dus blijkbaar eerst degene die afvallen aan het bellen”. Oh jongens wat gaat de tijd dan langzaam. Rond 12:00 ging mijn telefoon en kreeg ik het ongelofelijk blije nieuws dat ik het gehaald heb en dus bij de laatste 7 bikkels zit! Wat een geweldig nieuws. Het was dubbel feest donderdag. We vierden mijn verjaardag en die van mijn moeder maar ook dat ik bikkel 2012 was geworden. De vlag hing uit, er was taart, een hoop visite en heel veel kado’s, bloemen, felicitaties, tweets, enzovoort. Een hele bijzondere dag.

Nu zijn we zaterdag en ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Mijn team en ik krijgen gewoon een jaar lang ondersteuning + startkapitaal voor de website. De reclame lijkt na zo’n nieuwtje bijna aan te komen waaien. De Friese nieuwssite Wâldnet heeft al een stukje aan ons besteed, ik kreeg een tweet van iemand van het Reumafonds die mogelijk ook een stukje wil schrijven en ook komt er nog een update op de website van Demy de Zeeuw. Kortom een overweldigend weekje met heel veel bijzondere momenten. Ik wil bij deze iedereen heel erg bedanken voor al het duimen, alle felicitaties, bloemen, tweets, sms’jes, telefoontjes en weet ik wat allemaal nog meer. Het was GEWELDIG!!

Mijn team en ik zeggen: “Op naar een heel bijzonder jaar”.

Liefs Tineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *