2022

De vijfhonderdste

Een paar weken terug deed ik mee aan een online training: ‘De lanceer je boek challenge.’ van Vaker in de media. Dit ging over zoveel meer dan alleen een boek schrijven. Ook over wat je bijvoorbeeld al gedaan had in het verleden wat betreft schrijven. Ineens maakte mij dat benieuwd naar hoeveel ik eigenlijk al geschreven had voordat ik aan mijn boek begon. Ik ben dat dus keurig per jaartal gaan optellen. Tot ik later die week in moest loggen op mijn website en het volledige aantal daar gewoon in één keer op de voorpagina stond. Gelukkig zat er een hele mooie upside aan mijn kneuzen-actie want deze digitale teller gaf aan dat ik maar liefst 499 blogs geschreven heb! Mijn eigen telkunsten telden er 505. Dat zou betekenen dat ik dit magische moment van vijfhonderd gemist had. Dankjewel WordPress!

Bij deze dan écht de vijfhonderdste blog. Bizar dat het er zoveel zijn. Dat had ik echt totaal niet verwacht. Helemaal omdat er ook een paar jaartallen bij waren waarin ik een stuk minder geschreven heb. Naast al deze blogs zijn er zeker nog een stuk of acht notitie boekjes en heel veel ongepubliceerde stukken, digitale notities en quotes.
Soms vraag ik me af waarom ik ook alweer schrijf maar als ik er even een tijdje mee stop dan volgt er al snel een punt dat mijn hoofd overvol raakt. Schrijven is mijn uitlaatklep geworden. Daar waar anderen sporten of muziek maken is schrijven dat voor mij. Eigenlijk kan ik niet meer goed functioneren zonder af en toe een stukje op te schrijven. Dat leegt mijn hoofd. Mijn telefoon en laptop staan dan ook vol met notities of quotes die ik op de raarste momenten van de dag bedenk. Nadat dat ene kleine dingetje wat me om 02:00 ’s nachts nog te binnen schiet genoteerd is kan ik pas lekker slapen. Daarom, bij deze een ode aan de letters.


Een ode aan de letters

De letters die woorden kunnen maken.
De woorden die zinnen vormen.
De zinnen die jouw verhaal vertellen. Zoals alleen jij dat kan.
De verhalen die je met de wereld kan delen.

Delen, zodat iedereen van deze letters kan genieten.
Delen, om anderen te inspireren.
Delen, gewoon omdat het kan.
Delen, alleen met jezelf.

Dank aan de letters. Jullie zijn degene die mij hebben leren accepteren, relativeren & misschien zelfs inspireren.
Dank aan de letters die de woorden maakten die ik niet kon uitspreken.
Dank aan de woorden die de verhalen vormden die ik op geen enkele andere manier had kunnen vertellen.
Dank aan de verhalen die maakten dat mensen mijn leven beter leerden begrijpen of iets herkenbaars konden lezen.


Mijn dank is oneindig groot.

Proost op de vijfhonderdste & op nog veel meer letters natuurlijk!

Liefs, Tineke

13 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *