2018,  Chronisch ziek,  Curaçao

Island News #1

Vandaag ben ik alweer twee maanden terug op Curaçao. Een hele tijd niks geschreven… Tijd voor Island News. Versie #1
Het moest wennen om weer terug te zijn. Ook moet ik eerlijk toegeven dat er enige angst in zat na het verloop van november/december. Ik ben niet op de beste manier vertrokken in december en dat maakte ook dat ik niet zo lekker terug kwam. Ik had weer even een paar goede ervaringen nodig. Ook zijn vanaf de juni 2018 een aantal vrienden vertrokken dus het is dan even weer je plekje zoeken en openstellen voor het maken van nieuwe vrienden. Wel iets wat er bij het leventje hoort hier; het komen en gaan van mensen.

Inmiddels heb ik gelukkig weer wat goede ervaringen opgedaan met zorg. En natuurlijk ook weer minder goeie maar in ieder geval heb ik een kei van een huisarts die serieus helpt als het nodig is. Me echt zorg uit handen neemt.
Wat nieuwe mensen leren kennen. Veel leuke dingen kunnen doen. Dus ik blijf bij mijn quote dat zolang het goed gaat/hanteerbaar is blijf ik hier wonen. Daarbij blijkt sowieso chronisch prednison gebruik te horen. So be it. Als dat helpt bij wat extra energie dan kunnen al die artsen die het er niet mee eens zijn mijn rug op.

Ook doe ik samen met een goede vriendin mee met haar challenge om 40 + 6 cheatdagen te doen zonder koekjes, snoepjes, chocola, ijs etc. Dit gaat best goed. We zitten nu op dag 26. Nog 20 dagen te gaan en ik heb nog 4 cheatdagen over waarin ik wel iets lekkers mag. Het is even creatief zijn en nieuwe dingen zoeken om te eten maar het bevalt echt goed. In week één is het afkicken. Geen grap! Ik heb in Beatrixoord een detox gedaan van medicatie maar afkicken van suiker heb ik meer gevoeld dan die hele detox in Beatrixoord. Wat ben je dan gewend aan (veel) suiker. Spierpijn, hoofdpijn etc. Na een paar dagen merkte ik dat ik wat meer energie had. Toen werd het interessant natuurlijk. Ik ben er nog green smoothies bij gaan doen. Zodat je naast je eten genoeg groene groentes en fruit krijgt. Ik wil het graag volhouden want ik merk dat het toch verschil maakt. Het maakt dat je wat lekkerder in je vel zit.

Buiten dit probeer ik zoveel mogelijk leuke dingen mee te pakken. Stranddagjes, lekker eten en drinken, gezelligheid met vrienden hier. Alle mooie momenten zijn meegenomen. Ook pas ik af en toe op de dieren als mensen op vakantie zijn. Dat is leuk om erbij te doen. Vooral als het  honden zijn. Het plan was ook nog om een korte schrijfcoaching/cursus te doen maar toen bleek dat ik 500 gulden naar de tandarts moest brengen heb ik mijn gebit toch maar even voor laten gaan.

Afgelopen week had ik een verrassende ontmoeting met een arts uit Colombia die spreekuur hield in een hotel dichtbij. Hier meer over in een volgende blog.

Liefs, Tineke

7 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *