2023,  Chronisch ziek

Wereld Reuma Dag | 12 Oktober

Vandaag is Wereld Reuma Dag.

Eentje die ik dit jaar doorbreng in mijn bed. Onderuit gehaald door een infectie en mijn reuma.

Er werd eerder deze week al een filmpje gedeeld door Reuma Nederland waar heel verdeeld op gereageerd werd. De ene herkende het volledig en was blij met de erkenning. Anderen vonden het te negatief en wilden ook positieve verhalen met reuma. Beide zijn gegrond en terecht.

Er zijn namelijk maar liefst meer dan 100 vormen van reuma. Oftewel reuma heeft enorm veel verschillende gezichten en kan er elke dag, elke week, en elke maand weer totaal anders uitzien.

Ik ken mensen die de marathon lopen met reuma. Of die zich prima redden op school of werk. Ik ken ook mensen die volledig afgekeurd zijn. En alles op alles zetten om zoveel mogelijk uit het leven te halen met kleine beetjes energie. Reuma heeft vele gezichten en bevat ook een stukje ‘geluk’. Je lijf heeft een eigen wil máár mentaal heb jij ook een eigen wil.

Dus hoe jouw reuma er ook uitziet. Jij bepaald wat je ermee wil doen. Wil je in een hoekje zitten? Of wil je alles eruit halen wat er nog in dat lijf zit?

Ik heb de pech gehad dat mijn lijf, vooral de laatste 3 jaar hele gekke sprongen heeft gemaakt en harde klappen heeft gekregen. Alsnog wil mijn hoofd uitjes doen, bij vrienden en familie zijn en vooral mijn boek afmaken! Het gezicht van mijn reuma is dus misschien niet zo’n hele mooie maar in mijn hoofd doe ik er wel alles aan om alles er omheen zo mooi mogelijk te zien en te maken.

Oftewel de keuze is geheel aan jou!

Liefs, Tineke

#wereldreumadag

PS: Mocht je nog niet gestemd hebben en mij willen helpen bij het inschatten van de oplage voor mijn (eventuele) boek? Stem dan nog even op de poll rechtsonder hier op de site.
Alvast ontzettend bedankt!


PPS: Wil je op de hoogte blijven van mijn updates? Dan kan je je ook nog linksonder op de site inschrijven voor de mailinglijst.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *