2008,  Chronisch ziek,  Ziekenhuis

Eerste infuus

Gister stond ik om 10:00 op de Dagbehandeling van ’t UMCG. Mijn infuus werd geprikt en ze gaven me eerst 100mg Prednison en 2 mg Tavegil. Daar werd ik op z’n zachtst gezegd helemaal gaar van. Ik was zowat in slaap gevallen toen (2 uur later) de Rituximab kwam. Ja, de apotheek was langzaam vandaag.

De Rituximab ging goed en ik had geen bijwerking. In het begin voelt het net of moet je lichaam even wennen. Dan wordt je even moe en slap enzo. Daarna kreeg ik opeens een vette opleving, heb ik met allemaal mensen zitten praten daar. Was best interessant. Om 18:00 stonden we weer beneden in de hal en klaar om naar huis te gaan. Thuis aangekomen was het al dik 19:00 dus het neemt wel aardig wat tijd in beslag.

Tot nu toe gaat ’t nog steeds goed. But I keep my fingers crossed. Nu eerst tot zondag afbouwen met Prednison en dan moet ik de dinsdag na de kerstvakantie opnieuw mijn dag doorbrengen op de Dagbehandeling.

Mijn bloedplaatjes waren gister 18, spontaan gestegen? Dat is nog nooit eerder gebeurd. Ik heb maar gezegd dat het van mijn auto ongeluk kwam. Daar zijn ze vast van opgeschrokken, die bloedplaatjes. Van de dokter moest ik dan maar vaker een ongeluk krijgen. Daar was ik het dan weer niet zo mee eens, hahahah!

Nou iedereen alvast heel fijne kerstdagen. Maak er iets moois van!

Liefs

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *