2019,  Bogota,  Chronisch ziek,  Colombia

‘Help me to Colombia’ crowdfund

Misschien heb je al eerder gelezen, of inmiddels via social media meegekregen over de bijzondere arts uit Colombia die hier op mijn pad is gekomen. Ik sprak hem eind maart maar het kwam zo enorm op me af. Opnieuw een onbekend land. Stamceltherapie. Het kostenplaatje. Ik heb tot laat in de avond mensen gesproken en was de dagen erna blij en verdrietig tegelijk.

Blij want dit is wel een lichtpuntje wat ik heel serieus neem. Geloof me ik loop na 12 jaar niet meer achter elke goeroe aan. Verdrietig omdat ik het zo groots en een beetje eng vind/vond. En ook dat dit het enige is wat er op dit moment serieus beschikbaar is en potentie heeft! Ik heb mijn research gedaan. Artsen gesproken uit Nederland maar ook Amerika. Patiënten die mij voor gingen. Toen ik een patiënte sprak met Lupus (deze ziekte zit in de Sjögren familie) kon ik pas echt alles op een rijtje krijgen.

Ook is er altijd dat stemmetje… wat als? Wat als ik dit niet doe? Hoor ik later dat dit het is en had ik het eerder moeten doen. Ik wil in mijn leven achteraf geen spijt hebben van potentieel goede opties die ik niet heb aangegrepen. Dat is ook waarom ik op Curaçao woon. In de hoop dat het een betere kwaliteit van leven zou geven. De uitspraak dat ik maar moet accepteren dat dit mijn leven is wil ik niet accepteren. Kan ik niet accepteren.

Inmiddels wen ik meer en meer aan het idee van Colombia. De artsen kan ik altijd alles vragen of een video call plannen. Gelukkig heb ik de hoofdarts live kunnen spreken in maart en vorige week via video call. Ze hebben mijn dossier inmiddels (arme mensen, dat ding is 400 pagina’s dik) en zochten zelfs speciaal voor mij naar mensen met auto-immuunziektes die hun verhaal willen delen. Puur om mij gerust te stellen.

Toen het kostenplaatje. Linksom of rechtsom ik kan dit niet zelf betalen. Het totale plaatje komt uit op ongeveer €8500. Dat is inclusief tickets en verblijf van 3 weken in Colombia. Ga ik echt zelf een crowdfund schrijven en starten? Ik vind het vreselijk om mensen geld te vragen en dat ik dit niet gewoon zelf kan betalen. Want ik zou het direct doen! Als ik dit wil voor mijn gezondheid zal ik dit wel op deze manier moeten aanpakken. Ik schreef een tekst, maakte wat foto’s en vroeg een paar meningen van vrienden. Uiteindelijk is het tekst versie 6.0 het geworden haha. Na een tijd eraan gewerkt te hebben wilde ik het graag online hebben.

Gister op 6 mei zette ik de crowdfund in de middag online… Voordat ik het zelf goed en wel had beoordeeld stond de eerste donatie er al. Daarna ging het zo onwijs snel. We zijn ongeveer 30 uur verder en het bedrag staat as we speak al op €3495. Mensen delen het bericht massaal op Facebook, Instagram en ik hoorde zelfs Linked-In. De tranen schoten in mijn ogen bij het zien van de eerste donaties. Ik ben onbeschrijfelijk dankbaar en voel enorm veel liefde en steun. Natuurlijk voel ik ook veel liefde voor iedereen die het bericht deelt, die de actie steunt of op andere manier probeert te helpen. Persoonlijk bedanken groeit me al boven het hoofd maar echt all my love for you people!

Ik hoop echt het streefbedrag te halen en binnenkort al naar Colombia te kunnen. Mocht je nog mijn bericht willen delen of de actie steunen dan is dat enorm welkom en gewaardeerd.

Veel liefs,
Tineke

In de sidebar rechts op je scherm staat ook de link naar de crowdfund of je kunt het in deze blog aanklikken.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *