2019,  Bogota,  Chronisch ziek,  Colombia,  Curaçao

Colombia 100%

Oh my god… I made it!
Kippenvel. Soms kan ik het nog niet geloven. Het bedrag voor de stamcelbehandeling in Colombia is gehaald. Amazing! Echt. Ik vind het zo bijzonder dat ik écht kan gaan. Dat de van Dale niet genoeg woorden heeft uitgevonden om het uit te drukken.

Het blijft een dingetje zo’n crowdfund. Je omgeving om geld vragen. Je wilt voor jezelf kunnen zorgen. Hulp vragen is nog tot daar aan toe maar geld…
Maar als je dan uitrekent dat als je zelf gaat sparen je ergens in 2025 misschien naar Colombia kan. Dan snap je ook dat een crowdfund de oplossing is. Én wat liep ie snel. Jeetje. Binnen 2,5 week is gewoon het hele bedrag binnen! Ongelooflijk. Met dank aan een ongeveer 300 donateurs maar natuurlijk ook de mensen die mijn verhaal gedeeld hebben. Plus nog alle lieve berichten die ik kreeg. Zowel naar mij persoonlijk als berichten van mensen die hulp wilden aanbieden. Ik kreeg berichtjes van mensen met bedrijven op Curaçao. Ik mocht wel een flyer komen ophangen of een spaarpot neerzetten. Dit was ook het plan. Ik was al een flyer aan het maken maar die hoefde ik niet eens af te maken. Het bedrag was al binnen!

En nu?
Ik heb mijn artsen in Colombia een berichtje gestuurd. Met daarbij een screenshot van de crowdfund en dat ik naar Bogotá kan komen! Ze vonden het ‘Really amazing’ dat het op deze manier mogelijk gemaakt kan worden. Ik heb t/m eind van deze week nog familie op bezoek maar daarna begint het plannen. Dan plan ik een gesprek met de arts. Ga ik kijken naar tickets en het hotel. Ik hoop eind juli/augustus al naar Colombia te kunnen gaan.

Als je op de crowdfundpagina kijkt zijn we een klein beetje over het streefbedrag gegaan en blijft de pagina nog een aantal dagen open staan. Ook hebben een paar donateurs direct op mijn rekening een donatie gedaan. Dit extra geld zal worden gebruikt voor goede reisverzekering en vooral medische dekking. De kliniek waar ik naartoe ga is een privé kliniek. Mocht ik zorg nodig hebben buiten de kliniek dan zal ik naar een huisarts of regulier ziekenhuis moeten uitwijken en dit zijn dingen waarvoor het beetje extra goed van pas komt. Als dit niet nodig is, wat ik natuurlijk ontzettend hoop. Dan zal ik heb gebruiken voor een check-up in UMC Groningen als ik terug kom uit Colombia. De verzekering hier vergoed dit niet altijd (volledig). En de kennis op het eiland ontbreekt. Oftewel het zal zeer zorgvuldig en volledig aan mijn gezondheid besteed worden.

Een leven lang dankbaar
Mocht je gedoneerd hebben, mijn verhaal gedeeld hebben of iets anders om mij te helpen… Ik ben je mijn leven lang dankbaar. Dit is een kans op verbetering die ik wachtend op reguliere zorg nooit gekregen had. Deze therapie zal de reguliere zorg de komende tig jaar zeker nog niet gaan toepassen. Bij deze dus nog een keer al mijn liefde & dankbaarheid voor jullie die dit mogelijk hebben gemaakt.

Natuurlijk blijf ik bloggen en jullie op de hoogte houden via social media. Duimen jullie met me mee dat dit echt een (langdurige) verbetering mag geven?

Liefs, Tineke

3 reacties

  • Steef janssen

    Hoi Tineke, hoop van harte dat het een oplossing bied voor jou! Heel veel sterkte en geluk in Colombia! Het komt vast goed met jou. Liefs Steef

  • Patrick de Vrij

    Heel blij het al zo snel gelukt is! Had ik jouw actie eerder opgemerkt, dan had ik graag daaraan meegedaan, op z’n minst met het delen ervan. In ieder geval ga ik nu dan helpen met duimen voor jou en jouw gezondheid! Alle goeds toegewenst en vooral ook een succesvolle behandeling en verdere verzorging! Hartelijke groeten vanuit provincie Groningen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *